enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ““İzmir’i ortak ile yeniden yapılandırmamız gerekiyor”

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ““İzmir’i ortak ile yeniden yapılandırmamız gerekiyor”
05.06.2024
A+
A-

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir’de yeni konut yapılabilecek bölgeler Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Bergama. OSB’lerimiz de bu bölgelerde bulunuyor. Bu çerçevede uydu kentler kurulması yoluyla kentimizi ortak akıl ile yeniden yapılandırmamız gerekiyor” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Başkanlığında gerçekleştirilen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda EBSO Genel Sekreter Yardımcısı Emel Tonbul, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın faaliyetleri, İzmir’in Türkiye ekonomisindeki yeri ve sanayi performansına ilişkin bir sunum yaptı.

Sanayi alanlarına yakın konutlar

Toplantıda konuşan Başkan Yorgancılar, kentlerde yeni konut alanlarının oluşturulması süreçlerinde üretim merkezlerinin yoğunlaştığı bölgelerin göz önüne alınması gerektiğine dikkat çekti.

Sanayi ve iş gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir’de yeni konut yapabileceğimiz dört alan var; Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Bergama. Binlerce insanın istihdam edildiği organize sanayi bölgelerimiz de ağırlıklı olarak bu bölgelerde bulunuyor. Bugün ortalama 75 bin kişi, her gün İzmir’den Manisa’ya gidip geliyor. Örneğin Almanya’da bu kadar fazla personel taşıması yapılmıyor. Çünkü orada çalışan kesim, iş yerlerinin olduğu bölgede yaşıyor ve orada her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Planlama zamanında bu öngörüyle yapıldığı için ulaşım nedeniyle uzun yolculuklar yapılmasına gerek kalmıyor. Bizim de bu mantık çerçevesinde, uydu kentler kurulması yoluyla kentimizi ortak akıl ile yeniden yapılandırmamız gerekiyor” dedi.

Hayvanlar için bakım merkezleri

Kent yaşamıyla son dönemde kamuoyu gündeminde tartışılan sokak hayvanları konusuna da değinen Başkan Yorgancılar, “Her canlı değerli ve önemlidir. Sokak hayvanlarını sadece kısırlaştırmak ve tekrar sokağa terk etmek çözüm değil. Sevimli dostlarımızın bakım merkezlerinde yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.