enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:46 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
00:43 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu Topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:40 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
00:32 ABD’de göçmen kararı: Yeşil kartı risk altında olan ülkeler hangileri?
00:22 Gazeteci Sasha Vakulina’nın Ukrayna haberleri..
00:09 n okuyoruz | Bültenden Herkese Merhaba!
00:09 Ukrayna’da savaş: Zelenskiy Macron ile Paris’te barış ve güvenlik gündemini görüşecek
00:03 Gazeteci Cengiz ERDİL yazdı: İklim zirvesinin ardından
00:02 Belçika direniyor, AB Ukrayna için B planını değerlendiriyor
00:59 Türkiye’de geliştirilen ve üretilen Togg, Almanya’da kullanıcılarıyla buluştu…
00:59 Erdoğan: “Gazze’de 270’i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadılar”
00:57 Emine Erdoğan: Filistin halkının yanında durmak insanlık vicdanının gereğidir
00:45 Bakan Göktaş: “15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi yakında hayata geçirilecek”
00:39 Aralık ayında hava nasıl olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı

Ege adalarında sığınmacı sayısı azaldı
04.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Ege’deki Yunan adalarında sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Geçen yıl 40 binin üzerinde olan sayı şu anda yaklaşık 4 bin 500. 

Advertisement

Mustafa Kemal Atatürk

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Yunanistan Göç Bakanlığı Ege adalarındaki sığınmacı sayısının düştüğünü açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, adalarda kapasitesinden daha fazla dolu olan kamp olmadığı belirtildi. Midilli, Sakız, Sisam, İleryoz ve İstanköy adalarında kayıtlı sığınmacı sayısı 4 bin 490 olarak açıklandı. Geçen yıl adalardaki sığınmacı sayısı aylar boyunca 40 binin üzerindeydi.

Yunan adaları arasında durumun en iyi olduğu yer yeni bir sığınmacı kampının açıldığı Sisam. Yunan devlet televizyonunun haberine göre Sisam Adası’nda sığınmacılar konteyner evlerde yaşıyor, çadırlarda ya da kendi yaptığı kulübelerde yaşayan ise bulunmuyor.

En çok sığınmacı Midilli’de

Yunanistan’ın en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan adası Midilli. Kara Tepe’deki 8 bin kişi kapasiteli çadır kampında Göç Bakanlığı’nın sayılarına göre yaklaşık 3 bin 100 sığınmacı ikamet ediyor. Sakız, İleryoz ve İstanköy’deki sığınmacı kampalarının ise nispeten boş olduğu kaydediliyor. Sakız Adası 300, İleryoz 143, İstanköy de 88 sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Yunan sahil güvenliği son aylarda Ege’deki devriyelerini sıklaştırdı. Yunanistan’ın Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmen teknelerini tekrar Türk sularına itmesi ise insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor.

Alman haber ajansı dpa’ya açıklama yapan bir Yunan sahil güvenlik subayı sığınmacı geçişlerininin azalmasına karşın “teyakkuzda” olmayı sürdürdüklerini belirtti. Yunan subay 2015 yılındaki bir mülteci akınının o kadar kolay olmayacağını belirtti. O dönem yaklaşık 900 bin sığınmacı Türkiye’den Yunanistan’a geçerek Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gelmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.