enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ebrar mutlu, biz mutlu

Ebrar mutlu, biz mutlu
28.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / “Reklamın gördüğü ilgiden firma da, Ebrar da, sevenleri de mutlu. Hangi ihtiyaçla yapıldığı anlaşılmayan analizi pek fazla izlenmeyen ama bolca tepki gören Ali Atıf Bey ise mutsuz olmalı.” Banu Güven DW Türkçe’de yazdı.

Mustafa Kemal AtatürkEbrar Karakurt çoğumuzun hayatına Olimpiyatlar’la girdi. Kadın A Milli Voleybol Takımının birçok oyuncusunda olduğu gibi, onunla da her smaçında, her blokunda heyecanla oturup kalktık. Sadece sahadaki başarısı değil, doğallığı, muzipliği, neşesi ve sportmence hırsıyla gönlümüzde taht kurdu. Yirmi iki yaşını henüz doldurmamış bu genç kadın, bu özellikleri ve pembe saçlarıyla bir ateş parçası gibiydi, onu kimsenin tutamayacağı çok belliydi. Bu yıl İtalya’nın en kuvvetli takımlarından Igor Gorgonzola NOVARA’ya transfer olan Ebrar, Türkiye’de Z kuşağının hayran olduğu yıldızlardan biri. Instagram Story’sinde sevgilisi İmge ile beraber fotoğraflarını paylaştıktan sonra, her aldığı sayıda bayram yapan homofobik hayranları şok geçirdi, tık alma yarışındaki siteler onu hedef aldı, ama birçok hayranının gözünde yıldızı daha çok parladı. Sosyal medya sayesinde dünyayla başka türlü bir etkileşimi olan, homofobinin işlemediği genç kuşak onu bağrına bastı. Bir gün el üstünde tutulurken, ertesi gün linç edilmekten korkmaması, gizli saklı yaşamayı değil, özgür olmayı tercih etmesi ona ayrıca bir saygınlık da kazandırdı. Voleybol Federasyonu ve takım arkadaşları da Ebrar’a destek verirken, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek açısından çok ama çok önemli bir rol oynadılar. Ebrar’ı şampuan reklamında oynatan firma, homofobik ve cinsiyetçi bariyerleri tanımayan çok önemli bir işe imza attı.

Banu Güven

Banu Güven

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.