enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Dünyada haksızlıklar, ölümler idealist ve aksiyoner gençler sayesinde bitecek”

“Dünyada haksızlıklar, ölümler idealist ve aksiyoner gençler sayesinde bitecek”
28.05.2024
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Dünyada haksızlıklar, ölümler, adaletsizlikler bitecekse bu kesinlikle idealist ve aksiyoner gençler sayesinde olacaktır.” dedi.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı’nın (MÜSDAV) burs programları kapsamında eğitim desteği verdiği öğrenciler için İstanbul’da düzenlediği “Çelebi Programı Mezuniyet” törenine katıldı.

Törende konuşan ve 4 yıllık eğitim sürecinin sonunda mezun olan öğrencileri tebrik eden Başkan Erbaş, bilginin çok büyük bir güç olduğunu ve bu bilinçle hareket edenlerin tarih boyunca dünyaya hükmettiğini, tarihin akışına yön verdiğini belirtti.

Başkan Erbaş, “Bilgi kimdeyse güç hep onda olmuş. İki tarafı keskin bir kılıç gibidir bilgi, iyilik için kullanılırsa insanlığa hizmet eder, kötülük için kullanılırsa toplumları yok eder. Bomba olur, Japonya’nın şehrini ortadan kaldırır. İşte bugün Gazze’deki masumların, yavruların, bebeklerin, kadınların, yaşlıların üzerine kötü insanlar, zalimler o bilgiyle elde etmiş oldukları bombaları nasıl fırlatıyorlar ve orada bir toplumu soykırıma uğratıyorlarsa işte kötülerin elinde olduğu zaman bilgi bu şekilde sonuçlanır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Hakkın, hakikatin, hukukun ve güzel ahlakın adeta itibarsızlaştırıldığı dönemde dünyaya geldiniz”

Dünyada yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Başkan Erbaş, “Maalesef bilginin daha çok insanlığı ve yeryüzünü ifsat edecek bir anlayışla kullanıldığı bir dünyaya gözlerinizi açtınız. 21’inci asır böyle bir asır. Hakkın, hakikatin, hukukun ve güzel ahlakın adeta itibarsızlaştırıldığı dönemde dünyaya geldiniz. Bu makus talihi değiştirmek, geçmişten bugüne erdemin ve faziletin temsilcisi bir milletin evlatları olarak sizlerin omuzundadır.” dedi.

Geçmiş yüzyıllarda Müslüman alimlerin ve düşünürlerin, ilmin bütün alanlarında insanlığa çok büyük hizmetler yaptığını ve insanlığın inkişafına öncülük ettiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Sizler mazinin hafızasını muhafaza ederek istikbale yürüyeceksiniz. İçinizden nice İbn-i Sina’lar, Farabiler, İbn-i Rüşdler, nice Akşemseddinler ve 20’nci asrın başlarında bizlere yön veren imam hatip liselerinin kurulmasına vesile olan Mahmut Celalettin Ökten’ler çıkacak.” diye konuştu.

Gençlerin öğrendikleri dillerde insanlara İslam’ı anlatmasını isteyen Başkan Erbaş, “Müslümanların nasıl yaşaması gerektiğini anlatacaksınız. Duymayan kulaklara duyurmaya çalışacaksınız, görmeyen, gözlere göstermeye çalışacaksınız, işitmeyen, anlamayan kalplere anlatmaya çalışacaksınız.” dedi.

“Gençler, insanlığın yarınlarına umutla bakacağı bir dünyayı yeniden inşa edecekler”

“Kim olduğunu ve nereye ait olduğunu bilmeyenler nereye gideceğini de bilmez.” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Bu bilinçle sizler geçmişinizden alacağınız ilhamla insanlığın yarınlarına daha umutla bakacağı bir dünyayı yeniden inşa edecek, insanlığın özlediği huzur ve mutluluğu onlara yeniden teklif edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, gençlik çağının Allah’ın bizlere ihsan ettiği ömür sermayesinin en kıymetli dönemi olduğunu ifade ederek, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) gençlik dönemine özel bir önem vermiş ve bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmemiz gerektiğini vurgulamıştır. Hayatının muhasebesini yapan ve zamanın değerinin farkında olan gençler olarak Allah’a ibadet ve kulluğun en güzel ifadesi olan ilim yolcuları oldunuz. Bu yolculukta daha da ileriye gideceksiniz.” dedi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı Başkan Vekili Dr. Haydar Bekiroğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.