enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
07:47 İsrail Gazze’deki vahşetin görülmesini istemiyor
07:41 Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na, 246 subay alınacak…
07:18 Bakan Uraloğlu, “Altyapı konusunda yaptığımız yatırımlar ülkemizin geleceğine mühür vuruyor”
07:16 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
07:13 Su Güvenliği: Su biterse yönetilecek bir şey kalmaz
07:12 Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yıldız: “Suriye–Lübnan Ekseninde Tom Barrack Diplomasisi”
07:02 FUEN TAG Uluslararası STK’lar Konferansı (CINGOs) Sonbahar Genel Kurulu’na katıldı
07:01 Bosna-Hersek’in Sırp Lider Milorad Dodik ile imtihanı!
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:57 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Kocaeli Bölge Temsilciliği’nden Haberler!
15:56 Minguzzi cinayeti davasında karar açıklandı
15:47 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.
09:49 Kahpe ASALA’nın yaptıklarını görmezden gelen Türk kökenli bir Hollanda siyasetçisi Çoşkun Çörüz’e tepki…
09:00 Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO) göre, “Hava koşulları sertleştikçe ekonomik maliyetler ve etkiler de artıyor”
07:59 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı’nın yıl sonu hedefi 85 milyon yolcu”
07:49 Gazeteci Özlem BAY’ın Haber Ajandası: Türkiye kuraklık kıskacında!
07:41 Adalet Bakanı Tunç, “Cumhurbaşkanımıza maalesef ağza alınmayacak cümlelerle hakaret eden bir muhalefet anlayışı var”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı
21.09.2022
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgaline tepki gösteren ve Rusya’ya sınırı olan beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinden dördü, Rus turistlere sınırlarını kapattı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Karar Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından verildi. Finlandiya ise bu karara katılmadı, ancak Rus vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerini yavaşlatma kararı aldı.

Pazartesi günü yürürlüğe giren uygulama sadece Rus turistleri hedef alıyor. AB’ye sığınan Rus vatandaşlarını, TIR şoförlerini, mültecileri ve AB ülkelerinde daimi ikamet edenleri kapsamıyor.

Avrupa Birliği, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklayarak sadece demiryolu ve karayolu taşımacılığı bağlantılarını kullanılabilir hale getirmiş ve bu ay Schengen bölgesi vizelerinin verilmesini zorlaştırmayı kabul etmişti.

Reuters haber ajansı, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya’nın sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşlarının yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce ülkeye girmek için acele ettiğini aktardı.

64 yaşındaki Vadim Koralyov’un Paris’ten gelen kızı ve torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını kaydeden ajans, Koralyov’un “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızları artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi” sözlerine haberinde yer verdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada istenmiyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirmeniz ve bu güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor” diye yazdı.

27 üyeli AB’de Rus vatandaşlarına seyahat yasağı getirilmesi konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Fransa ve Almanya, Rus vatandaşlarına giriş yasağı ya da vize yasağı getirilmesine karşı çıkıyor.

Finlandiya Başbakan Sanna Marin daha önce yaptığı açıklamada, yasağın Schengen bölgesi anlaşmasına aykırı olabileceğini söylemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir ülke vize veriyor, diğeri vermiyor. Bu sistem için kesinlikle arzu edilen bir durum değil” açıklamasında bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, çok sayıda Rus yolcunun Finlandiya sınırına yöneleceği uyarısında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.