enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet’den Heybeliada açıklaması: Hastane planlanması halinde iadeye hazırız

Diyanet’den Heybeliada açıklaması: Hastane planlanması halinde iadeye hazırız
09.09.2020
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

TÜHA HABER / Diyanet İşleri Başkanlığı, Heybeliada’da tahsis edilen alanın pandemi hastanesi olmadığını ve yeniden bir pandemi hastanesinin planlanması halinde, mevcut araziyi de iade etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Diyanet'ten 'Heybeliada' açıklamasıDiyanet İşleri Başkanlığı’na 2018 yılında tahsis edilen İstanbul Heybeliada’daki araziyle ilgili haberler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yazılı açıklama yapıldı.

Haberlerde sözü edilen alanların, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sanatoryum’un kapanmasının ardından 13 yıl boş kaldığı 2018’de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği belirtildi.

“Hastane değil kullanılamaz durumdaki binalar bulunuyor”

Açıklamada Diyanet’e bir pandemi hastanesi değil, üzerinde kullanılamaz durumda binaların olduğu bir alan tahsis edildiğine vurgu yapıldı.

Söz konusu 200 dönümlük alanın Sanatoryum binasının da içinde olduğu yaklaşık 134 dönümlük bölümünün tahsisinin Diyanet’in görüşü doğrultusunda 2019 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kaldırıldığı kaydedildi.

Diyanet’e tahsisli 60 dönümlük alanda, harabe durumda olan Sanatoryum’un idari hizmet binaları olarak kullanılan yerler bulunduğu belirtildi.

Bağış söz konusu değil

Bazı medya kuruluşlarınca iddia edildiği gibi, söz konusu alanların Diyanet’e bağışlanmasının söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, “İlgili mevzuat doğrultusunda, kamuya ait araziler kamu kurumlarına nasıl tahsis ediliyorsa, Heybeliada’daki alanlar da Başkanlığımıza aynı usullerle tahsis edilmiştir” denildi.
Açıklamada Diyanet’in Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde birçok ilde eğitim tesislerini Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına açtığı vurgulandı.

“İade etmeye de hazırız”

Salgınla mücadele kapsamında Heybeliada’ya yeniden bir pandemi hastanesi inşası planlanması halinde, söz konusu araziyi de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazır olduğunun altı çizildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.