enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Deniz kabuklarından koleksiyon

Deniz kabuklarından koleksiyon
22.03.2022
A+
A-

BAKÜ – TÜHA HABER / Azerbaycan’da bir avukat deniz kabuklarına merak sardı. Yaklaşık 20 yılda biriktirdiği kabuklardan mini bir müze oluşturdu. Dünyanın farklı ülkelerinden 5 binden fazla deniz kabuğu toplayan Azerbaycanlı Kamandar Nasibov’un koleksiyonu dikkati çekti.

Fatih Avanos
TRT Haber : Fatih Avanos

Dünyanın birçok ülkesine gitti, deniz kabuklarını biriktirdi. Birbirinden farklı kabuklardan oluşan koleksiyonunu da müzeye dönüştürdü. Azerbaycanlı Kamandar Nasibov’un deniz kabuğu koleksiyonu dikkati çekiyor.

Aynı zamanda avukat olan Azerbaycanlı Koleksiyoner Kamandar Nasibov’un, Bakü’de kendine ait kurduğu deniz kabuğu koleksiyonu göz kamaştırıyor. 20 yıl önce başladığı koleksiyonunda dünyanın birçok ülkesinden 5 bini aşkın deniz kabuğu bulunuyor.

“Yapılması zor bir hobi”

Koleksiyoner Kamandar Nasibov, en çok bu kabukları zarar görmeden Azerbaycan’a getirirken zorlanmış.

“Ben şahsen denizin altından çıkarmadım. O mümkün değil çünkü bunların çoğu 20-40 metre altında olan kabuklar bir kısmını ben topladım bir kısmını da aldım. Bunları bir bir pamuğun içinde kutunun içinde ince ince toplayıp getirmek meselesi var. Bu hobiye insan kalbiyle yaklaşmalı bütün bu kabukları bir bir toplayıp alıp getireceksin o yüzden çok zor bir hobi.”

Nasibov koleksiyonunu büyütmeyi amaçlıyor

Mini müzede, Japonya’dan, Endonezya’ya, Malezya’dan Porto Riko’ya onlarca ülkeden deniz kabuğu yer alıyor.

Kamandar Nasibov, şu an için avukatlık ofisinde bir odayı bu mini müzeye ayırdı. Yeni seyahat planları yapan Nasibov, koleksiyonunu büyütmeyi hedefliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Mart 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.