enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?

Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
27.03.2025
A+
A-

* Bugünlerde sokaklarda vandallık ve etrafta bulunan her şeyi yıkma,  Devlet malına, kamu binalarına ve en önemlisi de Devletimizin güvenlik görevlilerine saldırılar sürüyor. Bunun sebebi sorumsuz siyasetçiler, sözde siyasetçilerdir.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ahmet SANDAL

Yazar* Ahmet SANDAL

Gazeteci Ahmet SANDAL, “Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Siyasetçi kaos, kargaşa ve anarşi isteyebilir mi? Bu soru etrafında gelin, fikir jimnastiği ve beyin fırtınasında bulunalım.

Elbette bu çağrı bir siyaset adamına yakışmaz.

Devlet demek, nizam ve intizam demektir. İntizamı ve nizamı bozacak her çağrı, siyaset değildir. Nizamı ve intizamı bozacak davranışlar demokrasi değil, anarşidir.

Ey siyasetçi, sen siyasetçi misin, rezaletçi misin? Anarşi, kargaşa ve kaos, rezalettir.

Anarşi bir yönetim biçimi değildir.

Gelin şu tanımı okuyun. (Sen de oku anarşiyi çözüm gören sözde siyasetçi.)

Anarşizm, “yöneticisiz” anlamına gelir. Antik Yunanca‘da “an”-sız olumsuzluk ekidir.   “Archos”, “yönetici” demektir. Bu iki kelime anarşi olarak biraraya getirildiğinde “yöneticisiz” demektir.

Bir tarafta yöneticili demokrasi var, diğer tarafta yöneticisiz anarşi var.

Bu ikisinden birisi siyasetçinin zorunlu olarak seçeceği seçenektir ki onun adı “demokrasidir.” Anarşiyi seçen siyasetçi, siyasetçi olmaktan çıkar. Anarşi, her türlü otoriteyi reddetmektir. Otorite yoksa Devlet de yoktur. Devlet otorite demektir. Halbuki anarşide Devlet yoktur. Devlet yoksa demokrasi olur mu?

Anarşi, kaos ve fesat demektir. Siyasetçi taraftarlarına seçim ve sandık dışında bir seçenek olarak “kaosu, fesadı ve anarşiyi, gösteriyorsa, o bitmiş, tükenmiş biridir. Anarşi, kaos ve fesattan medet umarak iktidara gelmeyi tasarlıyor demektir.

Halbuki demokrasilerde iktidara seçim sandıkları yoluyla gelinir.

Kaos kargaşa ve sistemsizlikten medet beklemek, onu bir kart olarak (iskambilde kartlar var ya) görmek, kumar oynamaktır. Ne üzere kumar oynamak? Devlet üzerine kumar oynamak! Devlet senin babanın malı mı ki, onu bir kumarda ortaya koyuyorsun!

Net olarak ifade ediyorum, Devlet, biz Müslümanlar için ebed müddettir ve baştacıdır. Kimse bizim Devletimizi basite alamaz.

Devletimizi basite alan, nizam ve intizamı bozan, sonuçlarına katlanır.

Sonuçları şudur: Anarşiyi bir seçenek görenleri, hukuk içinde hepsini yargılamak.

Bu sonuca katlanacak mısınız Ey Sözde Siyasetçiler?

Ben sordum. Cevap gelir mi, gelmez mi, mühim değil. Ben görevimi yaptım ve ikaz ettim.

İkazımı şimdi de sokaktakilere, yani vandallara yöneltiyorum:

Şimdi, bugünlerde sokaklarda vandallık işleyen ve güvenlik kuvvetlerimize saldıran malum anarşik güruhun, dedeleri de bazı zamanlarda Devlete (hem Osmanlı Devletine ve hem de Türkiye Cumhuriyetine) isyan etmiş ve baş kaldırmış idi. Her defasında başları ezilmiş idi.

İkaz ediyorum ve aynı ceddim İkinci Abdülhamid Han gibi sesleniyorum: “Hak isteyenin hakkını verin, baş kaldıranın başını kesin.”

Vesselam…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.