enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
07:21 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
07:15 Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler Avrupa ortalamasının üzerinde
07:14 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
07:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
07:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
07:01 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
07:33 CHP’li Erhan Adem, “İflasın eşiğindeki Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi borç yükü altında bıraktı
07:31 Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, 8 yıl önce yapımı yasaklanan stüdyo daire dönemi yeniden başlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Darbe imalı bildiriyi imzalayan amirallerin lojman hakları iptal edildi

Darbe imalı bildiriyi imzalayan amirallerin lojman hakları iptal edildi
06.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Gece yarısı yayımlanan darbe imalı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman hakları ve koruma hakları iptal edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı. 4 şüpheliye ise 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, gece yarısı yayınlanan darbe imalı bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

Gözaltına alınan emekli amirallerin bağlantıları araştırılıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘darbe imalı bildiri’ hakkında başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan emekli amirallerin yurt içi ve yurt dışındaki bağlantıları araştırılıyor.

Bildiriye, siyasilerin yanı sıra, kurumlardan, Türkiye’nin dört bir yanında toplanan sivil toplum kuruluşlarından ve sosyal medyadan büyük tepki yağdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yayınlanan açıklamayı hazırlayanların, varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespit edilmesi için soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmada, açıklamanın organizasyonuna öncülük eden kişiler tespit edildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınırken, 4 emekli amiral de ifadeye çağrıldı. Emekli amiraller, devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak ile suçlanıyor.

Emekli amirallerden Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç ve Türker Ertürk İstanbul’da, Ergun Mengi ve Atilla Kezek Ankara’da, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal ise Gölcük’te gözaltına alındı.

Bildirinin hazırlanmasında ve imzalatılmasında rol oynadılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan emekli amirallerin bildirinin hazırlanmasında, bildiride adı geçen diğer kişilere ulaştırılmasında ve imzalatılmasında rol oynadıkları tespit edildi.

Yurt içi ve yurt dışındaki bağlantıları araştırılıyor

Gözaltına alınan şüphelilerin ev aramaları ve dijital materyallerinin incelemesinin devam ettiği öğrenilen soruşturmada, emekli amirallerin yurt içi ve yurt dışındaki bağlantılarının araştırıldığı kaydedildi.

Diğer komutanlıklarla irtibat kuruldu mu?

Soruşturmada, bildiriyi hazırlayan şüphelilerin görevde olan muvazzaf subaylarla irtibatı olup olmadığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dışında diğer komutanlıklarla da irtibat kurulup kurulmadığı, başka kişilere imza için baskı yapılıp yapılmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Daha önce yayınlanan muhtıralarla benzerlik gösterdiği belirlendi

Bildirinin başlığı, kullanılan dil, yayınlanma saati ve kullanılan terimlerin daha önce yayınlanan muhtıralarla benzerlik gösterdiği belirlendi. Şüphelilerin ifadeleri ve dijital incelemelerin ardından soruşturmanın derinleştirileceği belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.