enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:01 Türkiye’de Nehir Havza Yönetiminin Yeni Kurumsal Yapısı 
07:18 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
07:01 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
23:24 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
23:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
22:53 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
22:45 Terörsüz Türkiye hedefi için Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın 6’ncı toplantısını gerçekleştirecek…
21:46 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
09:42 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
07:58 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yaya geçitlerini yeniliyor…
07:47 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Vatandaşın Borcu 5,1 Trilyona Ulaştı!”
07:46 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
07:40 * Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları ve Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habip Oğlu, Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu.
07:40 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
07:34 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
07:30 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
07:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
07:00 Su çürümeden…
23:22 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ” Özbekistan ekonomisi geçen yıl yüzde 6,5 büyüdü”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ” Özbekistan ekonomisi geçen yıl yüzde 6,5 büyüdü”
19.05.2025
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Öncelikli sektörler var Mirziyoyev’in belirlediği, bunlarla ilgili güzel ortak çalışmalarımız vardı. Bunları devam ettireceğiz. Diğer yandan ulaşımdan eğitime, enerjiden madenciliğe çok geniş kapsamda bu iş birliklerini sürdüreceğiz” dedi.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜRK DÜNYASI (Özbekistan), 18 MAYIS 2025 – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Taşkent’te Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, dün akşamdan bu yana çok yoğun programlarının olduğunu, bütün bu çalışmaların bu ziyaretle taçlandığını söyledi.

Mirziyoyev’in kabulünden büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Yılmaz, “Kendisine Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdik. O da selamlarını iletti. Özellikle Türkiye’deki gelişmeleri ne kadar yakından takip ettiğini görmüş oldum bir kez daha. Kendisi Türkiye’deki ‘Terörsüz Türkiye’ konusunda, Suriye’deki gelişmeler konusunda takdirlerini, sevinçlerini ifade etti bu gelişmelerden. Türkiye’nin bu istikrara, barışa dönük verdiği katkıları takdirle izlediğini, mutlu olduğunu ifade etti.” diye konuştu.

Cevdet Yılmaz Özbekistan'da: Çok geniş kapsamda bu iş birliklerini sürdüreceğiz

Yılmaz, ekonomik konuları çok geniş değerlendirme imkanı bulduklarını belirterek şöyle devam etti:

Sayın Şevket Bey büyük bir reformcu. Özbekistan’da büyük değişimlere, dönüşümlere öncülük yaptı. Ben de bunu bizzat görenlerdenim. Yıllardır Özbekistan’a gelip gidiyorum. Geçmişte farklı görevlerdeyken de geldim. Özbekistan’a her geldiğimde bu değişimi, dönüşümü görüyorum. Nereden nereye geldiğini Özbekistan’ın görüyorum. Bu kendiliğinden olmadı. Sayın Şevket Mirziyoyev’in reformlarıyla, politikalarıyla bu gerçekleşti.

Geçen sene dünya ekonomisi yüzde 3-3,5 büyürken Özbekistan yüzde 6,5 büyüdü. Dünyanın ekonomik olarak çok zor bir döneminde bile Özbekistan ekonomisi büyümeye devam ediyor. Bu da kendiliğinden olmuyor. İşte Şevket Bey’in doğru politikalarıyla, reformlarıyla gerçekleşiyor. Bunlar kolay şeyler değil. Birçok ülke bunu başaramıyor ama Özbekistan bunu başardı. Güçlü bir liderlikle, dirayetli bir yönetimle bugünlere gelmiş oldu. İnşallah bu anlayışla gelecekte Özbekistan’ı çok farklı yerlerde göreceğiz. Daha fazla ticaret, yatırım, istihdam ve ihracat göreceğiz. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bütün bunları tek tek değerlendirme imkanımız oldu.

Yılmaz, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine geldiğini, bunu 5 milyar dolara çıkarmak için çalıştıklarını ifade ederek, burada Tercihli Ticaret Anlaşması’nın genişletilmesi noktasında bir irade olduğunu görmekten çok büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Çok geniş kapsamda iş birliklerini sürdüreceğiz”

İki ülkenin yatırımları karşılıklı artırması gerektiğini, Türkiye’den birçok firmanın Özbekistan’da yatırım ve ihracat yaptığını, istihdam ürettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

Bunların sayısı artmalı ama bir taraftan da Özbek firmaların da Türkiye’de yatırımlarının artmasını bekliyoruz. Müteahhitlik alanında yine Türk firmaları çok güzel, sembol birçok eser yaptılar. Gelecekte de inşallah bunlar devam edecek. Öncelikli sektörler var Sayın Mirziyoyev’in belirlediği, bunlarla ilgili güzel ortak çalışmalarımız vardı. Bunları devam ettireceğiz. Diğer yandan, ulaşımdan eğitime, enerjiden madenciliğe çok geniş kapsamda bu iş birliklerini sürdüreceğiz.”

Yılmaz, KEK Protokolü kapsamında imzalanan yeni eylem planını, Özbekistan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Cemşit Kuçkarov ile birlikte takip edeceklerini dile getirerek, son 1,5 yılda eylem planlarını hayata geçirme konusunda yüzde 77 oranında başarı sağladıklarını söyledi.

Çok sıcak ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, “Zatı devletlerine şükranlarımı sunuyorum. Kendisi ve Sayın Cumhurbaşkanı’mız inşallah Macaristan’da Türk Devletleri Teşkilatı vesilesiyle de bir araya gelecekler. Orada da mutlaka yine samimi, verimli görüşmeler olacaktır diye inanıyorum. Bizleri, heyetimizi kabullerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm Özbekistan’a, Özbekistanlı kardeşlerimize de en derin sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.