enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:04 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı…
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:12 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Kaç Yıl Sürdü?
00:09 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:06 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Hürmüz kapanırsa ne olur? Küresel enerji hattı tehlikede
00:03 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na”Artık cambazlığı bırakın, sahtekarlığı bırakın” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na”Artık cambazlığı bırakın, sahtekarlığı bırakın” dedi
05.01.2022
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Artık cambazlığı bırakın, sahtekarlığı bırakın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz?” diye şöyle seslendi:

“İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın Kur’an’ı, Peygamber Efendimizin örnek hayatını, medeniyet değerlerimizi öğrenmesi neden sizi rahatsız ediyor? İslam tarihinin en parlak dönemlerine, Batılıların kendilerini tarif için kullandığı ‘Orta Çağ karanlığı’ yaftası vurmaktan utanmıyor musunuz? Bu milletin dininden, Diyaneti’nden, inançlarını özgürce yaşama, evlatlarını özgürce yetiştirme hakkından kirli ellerinizi ne zaman çekeceksiniz? Milletimize kimliğini ve karakterini veren mukaddes değerlerimizi aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Artık cambazlığı bırakın, sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Peygamberimize, Kur’an’a sahip çıkacaksınız, yeri geldiği zaman da ağzınızda, dilinizde hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. Çok açık ve net söylüyorum CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez. Bu edepsizlik görmezden gelinerek, susularak, hiçbir şey olmamış gibi yüksek siyasetçilik oynanarak savuşturulamaz.”

Kılıçdaroğlu’nun başta “Orta Çağ zihniyeti” olmak üzere bu hezeyanları açıklaması, sarahate kavuşturması gerektiğini belirten Erdoğan, “Şayet izah edemiyorsa da çıkıp milletten ve Diyanet camiasından özür dilemelidir. Aksi takdirde milletimiz tıpkı şehit yakınına ağız dolusu küfür eden ittifak ortakları gibi CHP’ye de sandıkta gereken dersi, Allah’ın izniyle verecektir.” dedi.

“Nereye dökülürseniz, dökülün”

AK Parti olarak meselenin üstüne gitmeye, doğruları her fırsatta millete anlatmaya, “cehalet abidelerinin” maskelerini düşürmeye devam edeceklerini bildiren Erdoğan, hangi inançtan, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun hiçbir insanın ötekileştirilmesine hor, hakir görülmesine, hakarete uğramasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Türk siyasetinin gözünü ve kalbini kin bürümüş bu kifayetsiz muhterisler tarafından lekelenmesine izin vermeyeceğiz. Bunların ahlaksızlığına, ahlak dışı, edep dışı bu ağızlarına bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz son 20 yılda olduğu gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifak’ı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız. ”

Erdoğan, 84 milyonun her bir ferdini öz kardeşleri olarak bağırlarına bastıklarını belirterek “Cumhur İttifakı olarak karşımızdaki yamalı bohça ittifakının kin ve nefret siyasetini kardeşlik siyasetimizle yine boşa çıkaracağız.” diye konuştu.

Yunus Emre’nin, “Ben gelmedim dava için, Benim işim sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim.” dizelerini hatırlatan Erdoğan, Yunus Emre’nin izinden giderek, milletle gönül diliyle konuşacak, gönüllere dokunacak, kalpleri fethetmeye çalışacaklarını söyledi. Erdoğan, “Ama gönül dilinden anlamayanlara anladıkları dilden konuşmasını biliriz.” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.