enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çiftçilere müjdeler: Afet bölgesindekilere sıfır faizli hayvancılık kredisi

Çiftçilere müjdeler: Afet bölgesindekilere sıfır faizli hayvancılık kredisi
23.04.2023
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi.

* Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek.

* 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu OlsunCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Belpınar ve Mesthüyük köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek köyünde yapılan köy evlerinin anahtar teslim törenine katıldı.

Erdoğan, törendeki konuşması sırasında çiftçilere de 10 yeni müjde verdi.

Çiftçilere yönelik Akıllı Köy Evi projesiyle yeni bir model ortaya konulacak. Projedeki evler gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi, entegre meteoroloji yazılımı gibi özellikleriyle dikkati çekiyor.

Afet alanlarındaki köy evlerinde hayatını sürdürecek çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek.

Büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik

Kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere “İlk Evim” şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getirilecek.

Köylerde yaşayan kişilerden, mevcut evini yıkıp Akıllı Köy modeline uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere uygun şartlı finansman sağlanacak.

Et ve süt fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik verilecek.

Sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığı desteklenecek. Her haneye en az 1 asgari ücret garantisi verilecek.

Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak

Tarımsal üretimde basınçlı sulama alt yapısı güçlendirilerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesi sağlanacak.

Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak. Hem üreticinin geliri garanti altına alınacak, hem arz güvenliği temin edilecek hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçilecek.

Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki destek artıtrılacak.

Tarımsal üretimde kullanılan azotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığı azaltacak proje devreye alınacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.