enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
30.08.2024
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

Prof. Dr. Mühip Kanko’nun mesajı şöyle:

Ülkemizin ve bölgemizin son dönemde karşı karşıya kaldığı zorluklar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleyi bugün daha da anlamlı kılmaktadır.  

Bugün ülkemizde, yargıdan medyaya, iş dünyasından bürokrasiye, ordudan siyasete, eğitimden sosyal hayata kadar birçok farklı alanın çeşitli yapılar tarafından şekillendirilmek istendiğini millet olarak hepimiz görmekteyiz. 

Türkiye’nin ihtiyacı olan şey, geçmişte olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin, Atatürk ilke ve devrimlerinin devletin her kurumunda etkin bir şekilde işlemesidir. Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek kurduğu genç Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir kurumu tarikat ve cemaat yapılanmalarına teslim edilmemelidir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın üzerinden 102 yıl geçmiş olmasına rağmen, bağımsızlık ve özgürlük için vermemiz gereken mücadelenin hala devam ettiğini, 7’den 70’e tüm toplumun çok iyi bilmesi gerek. 

30 Ağustos Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken, hiç kuşkusuz, dil, din ve etnik köken ayrımı yapmaksızın tüm halkımızın “millet olma” bilinciyle bir araya gelerek vatanımıza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele, demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. 

Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden hatırlanması ve bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir. 102 yıl önceki emperyalist güçlerin bugün silahların ötesine geçerek zihinlere nüfuz etmek ve toplumları günümüzün farklı araçları ile kontrol altına almak istediği açıktır. Bu nedenle, zamanın ruhunu aşan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” sözlerini bugünün koşulları içinde yeniden yorumlamalıyız. Bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle, hem emperyalist zihniyete hem de baskıcı ve tek adam rejimlerine karşı mücadelemize devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize bu eşsiz zaferleri kazandıran başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle Ülkemizin ve Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuzun tüm mensuplarına, Kocaelili hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.