enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:46 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:08 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı…
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:03 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:03 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:02 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:02 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo’nun 27-29 Kasım’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunması bekleniyor.
00:01 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:01 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:01 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:00 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:00 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:00 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
18:25 Takım olabilmenin verimi!…
07:46 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
07:11 Türkçülük fikrinin mimarı: Ziya Gökalp
07:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
07:04 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) : Tele1 emekçilerinin yanındayız
07:03 Türkiye ve Orta Doğu’da Su Güvenliği: Fırat-Dicle’den Nil Havzası’na Uzanan Rekabetin Akdeniz Politikalarına Etkisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
26.05.2024
A+
A-

Fransa’a bu yıl 77’ncisi düzenlenen ve 22 filmin yarıştığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü sahibini buldu. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü Sean Baker’ın “Anora” filmine verildi.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

TRT Haber, AFP kaynaklı habere göre, Fransa’nın Cannes kentinde 14 Mayıs’ta başlayan festivalin ödül töreni, Cannes Festival Sarayı’nda yapıldı.

Altın Palmiye ödülü, Amerikalı yönetmen Sean Baker’ın “Anora” drama filmine verildi.

Jüri Özel Ödülü’nün sahibi “Emilia Perez” filminin oldu

Fransız yönetmen Coralie Fargeat’nın “The Substance” filmi, “En İyi Senaryo” ödülüne layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü’nün sahibi, Fransız senarist ve yönetmen Jacques Audiard’ın “Emilia Perez” filmi oldu.

İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof’un “The Seed of the Sacred Fig” filmine “Özel Ödül” verildi.

Büyük Ödül’e Payal Kapadia’nın “All We Imagine as Light” isimli filmi layık görülürken, en iyi yönetmen ödülü “Grand Tour” filmi ile Portekizli yönetmen Miguel Gomes’e sunuldu.

Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülü “Emilia Perez” filmindeki performanslarıyla Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon ve Selena Gomez’e verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi “Kinds of Kindness” filmindeki rolüyle Jesse Plemons oldu.

Altın Kamera ödülü de “Armand” filmiyle Norveçli yönetmen Halfdan Ullman Tondel’e verildi.

Festivalde Filistin’e destek mesajları verildi

Festivalde başladığı 14 Mayıs’tan bu yana İsrail saldırılarının sürdüğü ve binlerce sivilin hayatını kaybettiği Gazze de unutulmadı. Ünlü isimler festival boyunca, kullandıkları aksesuarlar ya da kıyafetleri ile Filistin’e destek mesajı verdi.

İtalyan oyuncu Jasmine Trinca, Filistinlilere destek amacıyla Filistin bayrağı desenli broş takmıştı.

Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Cezayir asıllı Fransız oyuncu Leila Bekhti’nin Filistinlilere destek amacıyla karpuz motifli broş takması sosyal medyada büyük beğeni almıştı.

İsrail’in Gazze’deki katliamı

İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Refah’ın doğusuna kara saldırısı başlatmış Mısır’a açılan sınır kapısı Refah’ın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge Gazze’ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin yurt dışına çıkmak için kullandıkları tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı da içeriyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 35 bin 903 Filistinli öldürüldü, 80 bin 420 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze’de 20 binden fazla kanser, kalp hastası ile yaralının sınır kapısının açılmasını beklediğini açıkladı.

Sözcü, “İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 493’ten fazla sağlık personelinin öldürüldüğünü, 310’dan fazlasının alıkonulduğunu” kaydetti.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.