enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:49 TBMM’ye sunulan otomobillere yönelik yeni ÖTV teklifiyle, motor türü ve teknik özelliklere göre vergilendirme yeniden düzenlenecek…
09:50 Karnaval Medya Grubu, Vera Müzik ile stratejik bir sponsorluk anlaşmasına imza attı.
08:23 İsrail hukuk tanımıyor: Şimdi de ‘meşru müdafaa’ yalanı
07:49 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltildi…
07:41 Kuzey Kıbrıs Türk Cuhuriyet (KKTC), bu yazın ‘En’ favori tatil yeri
07:36 45 yıl önce ABD’nin çuvalladığı İran operasyonu
07:20 Akdeniz sularında yeni dönem başladı, Petrol Ofisi Grubu ilk ULSFO üretimini gerçekleştirdi
07:19 Nizip Ticaret Odası (NTO) yönetiminden, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’a ziyaret
07:10 Koç Üniversitesi Ebru Kulübü’nün yıl sonu sergisi: Boyanın Suyla Dansı: Ebru Sergisi
07:06 Otomotivde İhracatın Şampiyonları ödül aldı
07:03 CHP’de ortalık alev alev yanıyor! Kılıçdaroğlu’nun avukatından Özel’e ağır sözler.
07:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
06:59 “Bakan 220 ile Gidiyor, Vatandaşa 50’yi Geçtin Diye Ceza!”
06:55 HPV aşısı ücretsiz oluyor: Uzmanlar 9’lu aşıyı öneriyor
06:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mudanya’da deniz turizmini canlandırmak için, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yat limanına dönüştürülüyor

Mudanya’da deniz turizmini canlandırmak için, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yat limanına dönüştürülüyor
22.11.2024
A+
A-

* Mudanya Belediyesi, ilçenin deniz turizmini dört mevsim canlandırmak amacıyla Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nı yat limanına dönüştürmek için harekete geçti.

* Arnavutköy Balıkçı Barınağı, statü değişikliğiyle güvenlik ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, TÜHA Haber‘e Mudanya Deniz Dalgıç'a Emanet - İnternet Habercileryaptığı açıklamada, Bursa’nın denize açılan kapısı olan Mudanya’da deniz turizmini canlandırmak için harekete geçtiklerini, Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nın statüsünü yat limanı olarak değiştirmek üzere proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Başkan Deniz Dalgıç, Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nın statü değişikliğiyle Mudanya’da balıkçılara ve yat sahiplerine daha modern ve güvenli bir hizmet sunulması amacıyla Mudanya’nın denizle daha fazla insanı buluşturacak bir ilçe olması gerektiğine dikkat çekti.

Körfezin güneyinde yer alan Mudanya ile denizle buluşma imkanlarını artırmayı kendilerine bir görev edindiklerini dile getiren Başkan Dalkılıç, “Bu alanları rehabilite ederek daha modern, kullanışlı ve güvenli hale getireceğiz” dedi.

ARNAVUTKÖY BALIKÇI BARINAĞI - Mudanya Belediyesi

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Deniz kıyısı yapıları ile ilgili birçok proje hazırladıklarını ve ilk olarak balıkçı barınağını ele aldıklarını hatırlarak şunları söyledi:

“Barınakta lüks yatlar da bulunuyor ancak balıkçı barınağı statüsünde olduğu için yatların bulunduğu bölgede elektrik ve su dışında hizmet veremiyoruz. Statüyü yat limanı olarak değiştirip, kayıkların ve yatların bir arada olduğu, daha modern, uygar ve günümüz şartlarına uygun hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

ARNAVUTKÖY BALIKÇI BARINAĞI - Mudanya Belediyesi

ÇAĞDAŞ BİR YAPI HALİNE GELECEK

Başkan Deniz Dalgıç, Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nın eksiklerini tespit ettiklerini ve amatör balıkçıları da koruyacak şekilde daha çağdaş bir yapıya dönüştürmek istediklerini belirtti.

“Burada balıkçılık yapan teknelerimizi daha uygun şartlarda korumak istiyoruz” diyen Dalgıç,  ancak mevcut durumda teknelerin güvenliğini yeterince sağlayamadıklarını, mevcut yüzen iskelelerin olması gerektiği gibi olmadığını, ifade etti.

Deniz Dalgıç, Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nın aydınlatma sistemlerinin oldukça yetersiz ve balıkçı kulübelerinde de ciddi izolasyon problemlerinin bulunduğunu, bu sorunları çözmek için gerekli adımları attıklarını aktardı.

Mudanya Güzelyalı'da çekek yeri için ÇED süreci - umke.org - Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri ve Günün Haberleri

YATIRIMCILAR İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Arnavutköy Balıkçı Barınağı’nda, tekne bağlama yerlerine olan yoğun ihtiyacın da farkında olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, projenin onaylanmasından sonra kesin maliyetin ortaya çıkacağını açıkladı.

Sözkonusu Balıkçı Barınağı’nda, yapmak istedikleri  bazı çalışmaların maliyetinin yüksek oluşundan da söz eden Başkan Dalgıç, şöyle devam etti:

“Bunlar belediyenin kendi bütçesiyle yapacağı işler değil. Bunun için yatırımcılar ile bir araya geleceğiz. Bu tür kıyı yapıları ile ilgili yatırımcı bulma konusunda sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuda girişimleri var. Elbirliği ile kıyı yapılarının sayısını artıracağız”.

Tirilye balıkçı barınağı Tarım Bakanlığı'nın oldu İhlas Haber Ajansı

Trilya Balıkçı Barınağı

Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Kumyaka ve Tirilye’de bulunan balıkçı barınakları ile ilgili de projeler ürettiklerini belirterek, “Buralarda mülkiyet bizde olmadığı için bu alanlarda sadece üzerinde çalışıyoruz. Yetkili makamlara başvurularımızı yaptık. Onay bekliyoruz. Onayları geldiği zaman hızlıca buralarda da projelerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.