enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:37 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:05 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:30 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:29 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
00:23 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
00:14 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.
00:07 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:07 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın,30. Taraflar Konferansı’ndaki (COP30) diplomasi trafiği…
00:02 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:02 İzmir’den haberler!
00:01 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
12:02 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa İnegöl Belediyesi,1 yılda 29 bin ton molozun çevreyi kirletmesini önledi

Bursa İnegöl Belediyesi,1 yılda 29 bin ton molozun çevreyi kirletmesini önledi
15.05.2024
A+
A-

* İnegöl Belediyesi, adresten moloz alınması uygulamasıyla 2023 yılında toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval molozu toplayarak çevreye atılmasını önledi.

* Belediye Başkanı Alper Taban, bu duyarlılığın artarak devam etmesiyle İnegöl’de ciddi bir çevre kirliliğinin önleneceğini söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

[İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban]

Konuyla ilgili olarak TÜHA Haber‘e açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,  İnegöl’de moloz atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek amacıyla İnegöl Belediyesi olarak başlattıkları ve yıllardır başarıyla uygulanan moloz atıklarının adreslerden alınarak uygun şekilde bertaraf edilmesi uygulamasının, vatandaşların da duyarlılığının artmasıyla ciddi boyutlara eriştiğini söyledi.

Belediye Bülteni | İnegöl Belediyesi

Başkanı Alper Taban, 2023 yılında toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval moloz İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplandığını belirterek, bu atıkların gelişigüzel şekilde çevreye atılarak kirletilmesinin önlenmiş olduğuna dikkat çekti.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 60800533 79F5 483E B371 1Dc0De1Bc91C

“MOLOZ ATIĞI İÇİN VATANDAŞIMIZIN 153 HATLARIMIZI ARAMASI YETERLİ”

Kirlenen çevreyi temizlemenin atıkları toplayıp bertaraf etmekten daha maliyetli olduğunu  ifade eden Başkan Taban, bu kirliliğin dönüşümünün de çok zor olduğunu dile getirdi.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 43B45D96 6700 4538 B918 149B8721Bf83

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Ne yazık ki vatandaşlarda bizim uzağımızda, görmediğimiz yerde olsun da çevre kirliliğinin bir önemi yok anlayışı vardı. Ama bu doğa hepimizin, bu çevre hepimizin. Zamanla bu sorunun büyümesi üzerine hem çevreyi kirletenlere ciddi cezalar uygulamaya başladık hem de moloz atıklarını uygun şekilde bertaraf etmek adına bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımızın moloz atığı oluştuğunda, 153 hattımızı arayarak adresi bildirmesi yeterli. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çok cüzi rakamlara aynı gün gidip yerinden molozları alıyor ve çevreyi kirletmeyecek şekilde lisanslı firmalarla bunları bertaraf ediyor. Böylece bu atıkların çevreyi kirletmesi, doğal hayatı olumsuz etkilemesi önlenmiş oluyor” dedi.

12582 1 Yilda 29 Bin Ton Molozun Cevreyi Kirletmesi Onlendi 2Cabdcc2 0Bc1 47Ff A1Aa 71Db61Edffb4

29 BİN ATIĞIN ÇEVREYİ KİRLETMESİ ÖNLENDİ

Moloz atıklarının adresten alınması uygulamasının zamanla vatandaşlarda bu bilincin oluşmasının sağlandığını da hatırlatan Başkan Taban şunları söyledi:

“Vatandaşımız bu konuda gün geçtikçe bilinçleniyor. Her ne kadar zaman zaman olumsuz örneklerle karşılaşsak da uygulanan cezalar caydırıcı ve kötü örneklerin artmasını önlüyor. Bu uygulamayla çevreyi korumuş oluyoruz. Yarınlara güzel bir İnegöl, güzel bir doğa bırakmak derdindeyiz. Şehrimiz de hızla büyüyor ve aslında tahmin edilenden fazla bu tür atıkların çıktığını görüyoruz. 2023 yılında 4863 adet moloz atığı talebi almışız. Bu talepler hemen aynı gün ekiplerimizce müdahale edilerek bulundukları yerden kaldırılmış ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafı sağlanmış. Toplamda 364 bin 770 çuval atık almışız, bu da 29 bin 182 ton moloza tekabül ediyor. Ciddi bir rakam. Bunu yapmasak 29 bin ton moloz atığı İnegöl’ün muhtelif noktalarında, yol kenarlarında, köy yollarında, ormanlık alanlarda doğaya zarar verecekti.”

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlara bir çağrı da yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Zaman zaman yine işin aslında zorunu tercih ederek molozlarını çevreye atan vatandaşlarımızı görüyoruz. Bunlar tespit ediliyor ve ciddi cezalarla karşılaşıyor. Vatandaşlarımız hem uğraşmasın hem çevreyi kirletmesin, 153 hatlarımızı arasınlar bizler gelip moloz atıklarını alalım. Bu hizmetimizi kullanan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.