enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Almanya: Kalifiye göçmenleri nasıl zorluklar bekliyor?
00:52 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:47 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:21 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:20 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
14:41 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
00:11 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:06 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
00:05 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:04 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:04 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:04 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:03 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:02 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:02 Davos’ta geç gelen itiraf
00:01 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt: “Mladic ve Karadzic birer kahraman değil savaş suçlusu”…

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt: “Mladic ve Karadzic birer kahraman değil savaş suçlusu”…
25.12.2022
A+
A-

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, ülkede 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta Boşnaklara yönelik gerçekleştirilen sayısız katliam ve Srebrenitsa soykırımından suçlu bulunan Ratko Mladic ile Radovan Karadzic‘in Sırpların savunduğu gibi birer kahraman değil, savaş suçlusu olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Balkan News’ kaynaklı haberine göre, Yüksek Temsilcilik Ofisi’nden (OHR) yapılan yazılı açıklamaya göre, Schmidt, Bosnalı Sırplar tarafından bu yıl da görkemli bir şekilde kutlanacağı duyurulan 9 Ocak Sırp Cumhuriyeti Günü’nün ‘anayasaya aykırı’ olduğunu hatırlattı.

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararların bağlayıcı nitelikte olduğunun altını çizen Schmidt, söz konusu kararlara, Bosna Hersek’in her bölgesinde saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Tartışmalı 9 Ocak kutlamalarının, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesinin otoritesi ve kararlarına saygı duyulmadığının göstergesi olduğunun altını çizen Schmidt, “Sırp Cumhuriyeti Günü olarak ilan edilen 9 Ocak, kollektif hafızayı güçlendirecek nitelikte bir öneme sahip değildir.” diye konuştu.

Yüksek Temsilci Schmidt, “Radovan Karadzic ile Ratko Mladic, soykırımın mimarları olarak savaş suçlarından hüküm giymiş kişilerdir. Bu nedenle kendilerine kahraman değil savaş suçlusu denmeli.” ifadelerini kullandı.

Devlet yetkililerinden söz konusu kişileri ‘savaş suçlusu‘ olarak nitelendirmelerini isteyen Schmidt, Dayton Barış Anlaşması ile barışçıl bir kalkınmanın temellerinin atıldığını ve anlaşmaya saygı duyulması gerektiğini sözlerine ekledi. (Balkan News)

TÜHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.