enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:31 İsrail’in Gazze Soykırımı İki Şeyi Kanıtladı!
07:58 Ülke Profili: Lübnan
07:50 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
07:38 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
07:36 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
07:34 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
07:28 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
07:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
07:26 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
07:26 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
07:20 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
07:17 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
07:17 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
07:05 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
07:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
07:00 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum
00:16 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
08:39 Batı’ya Uzak, Belirsizliğe Yakın: Gürcistan’da Kırılma Dönemi mi?
07:55 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
07:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM İnsan Hakları Konseyi’nin Filistin kararı tepkiye neden oldu

BM İnsan Hakları Konseyi’nin Filistin kararı tepkiye neden oldu
29.05.2021
A+
A-

UHA HABER / İsrail ve ABD, BM İnsan Hakları Konseyi’nin İsrail işgali altındaki Filistin bölgelerinde artan şiddet ve insan hakları ihlallerini araştırması için komisyon kurulması kararına tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin (BMİHK) 27 Mayıs tarihli Filistin Özel Oturumu’nda alınan, Gazze’de ve İsrail işgali altındaki Filistin bölgelerinde artan şiddet ve insan hakları ihlallerini soruşturmak üzere uluslararası soruşturma komisyonu kurulmasını öngeren kararı, İsrail ve ABD’nin tepkisine neden oldu.

İsrail ve ABD, konseyi İsrail’e karşı önyargılı olmakla suçluyor. BMİHK’nın kurulduğu 2006 yılından bu yana yürütülen 33 soruşturmadan yedisi Filistin toprakları ile ilgiliydi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kararı “utanç verici olarak” değerlendirirken, “bunun konseyin İsrail karşıtı takıntısının bir başka örneği” olduğunu ileri sürdü. İsrail Dışişleri Bakanlığı da karara sert tepki göstererek, bunun “Hamas’ın suçlarını örtbas etmek olduğunu” savundu.

ABD de kararı eleştirdi. Kararın bölgede istikrara yönelik atılan adımları tehlikeye attığı belirtildi. Hamas ise BMİHK’nın kararı memnuniyetle karşıladığını duyururken çatışmalardaki payının meşru müdafaa ile sınırlı olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada da, kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, “BMİHK’nın bu kararını, İsrail’in Filistin halkına yönelik olarak ayrım gözetmeksizin uyguladığı aşırı, orantısız ve yasa dışı güç kullanımı başta olmak üzere, işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği suçlardan ötürü uluslararası alanda hesap vermesine ve ilgili İsrail makamlarının bu eylemlerden sorumlu tutulmasının sağlanmasına yönelik atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz” denildi.

BMİHK kararı

İsrail ve Hamas, Gazze Şeridi ve işgal altındaki topraklarda yaşanan son şiddet olayları nedeniyle dün sert bir dille eleştirildi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İsrail’in eylemlerinin yanı sıra radikal İslamcı Hamas’ın İsrail’e yönelik roket saldırılarını da kınadı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michele Bachelet, İsrail’in Gazze’de saldırı düzenlediği binaların askeri amaçlı olarak kullanıldığına ilişkin bir kanıt bulamadıklarını belirterek İsrail’in savaş suçu işlemiş olabileceğini söyledi.

İsrail ile Hamas arasında 10 Mayıs’ta başlayan 11 günlük savaşta İsrail’in hava saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde 66’sı çocuk, 253 Filistinli hayatını kaybetmiş, bin 900’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hamas’ın roket saldırılarında da İsrail’de de biri çocuk 12 kişi ölmüş, 357 kişi yaralanmıştı.  AB, ABD ve İsrail, Hamas’ı terör örgütü olarak sınıflandırıyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.