enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Soylu’dan İmamoğlu davasıyla ilgili açıklama

Bakan Soylu’dan İmamoğlu davasıyla ilgili açıklama
16.12.2022
A+
A-

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen kararın yerel mahkeme tarafından verildiğini belirten Bakan Soylu “kesinleşmemiş karar olarak değerlendirebiliriz” dedi. Soylu, “Kendi iç siyasetleri için bizi basamak olarak kullanıyorlar” değerlendirmesi yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İmamoğlu hakkında verdiği kararla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu vurgulayan Soylu, “Adalet bakanımız da belirtti karar veren mahkeme bir ilk derece mahkemesi, yani hem istinafı var hem de bir üstü var. Yani buna bir kesinleşmemiş karar olarak bakabiliriz, değerlendirebiliriz” dedi.

Soylu sözlerine şöyle devam etti:

“İşinize geldiğiniz zaman yargıyı en üst noktaya taşımak işinize gelmediği zaman yargıyı töhmet altında bırakmak hakaret etmek, hele insanların da kendileri olunca çok doğru olmayabilir.

Kendi içlerindeki siyasal tartışmayı bizi basamak kullanarak siyasallaştırmaya çalışan ‘acaba buradan kendi adıma elde edeceğim pozisyonlar için bir adım öne geçebilir miyim’ diye ortaya çıkarılan bir süreçtir. Yargı devam ediyor kararını verecektir”

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.