enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Selçuk: “Kadın Girişimci Oranı Yüzde 19,3’e Yükseldi”

Bakan Selçuk: “Kadın Girişimci Oranı Yüzde 19,3’e Yükseldi”
07.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yeni Dünya İş Kadınları Platformunun düzenlediği “Kadınlar üretsin, Türkiye Büyüsün” programına çevrim içi olarak katıldı.

Kadına verilen değeri hem aileye hem de ülkeye verilen değer olarak gördüklerini ifade eden Selçuk, kadınların hak ettiği değeri görmesi, imkan ve fırsatlardan daha adil bir biçimde yararlanmalarını sağlamak için tüm kesimlerle iş birliği ve dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Kadınların yaşadığı temel sorunların çözüme kavuşturulmasının güçlü iş birliğiyle mümkün olacağını vurgulayan Selçuk, kadın istihdamı gibi başlıklarda birçok kesimin birlikteliğiyle aşama kaydedileceğini dile getirdi.

“Toplumun Temel Direğinin Ailenin, Ailenin de Temelini Kadınların Oluşturduğuna İnanıyoruz”

Kadınların hayatın her alanında sosyo-ekonomik statülerini yükseltmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Selçuk, “Biz kadına verilen her desteği aslında aileye verilen bir destek olarak görüyoruz. Sosyal politika ve sosyal hizmet uygulamalarımızda da hep aileyi merkeze alarak, aile yapımızı güçlendirerek, aile içerisindeki dayanışmayı artırarak çözüm bulmayı hedefledik. Çünkü toplumun temel direğinin ailenin, ailenin de temelini kadınların oluşturduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla kadına yönelik yürüttüğümüz her çalışma, kadına verdiğimiz her türlü destek aileyi de güçlendirecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, kadınların girişimciliğini desteklediklerini, bu kapsamda 216 bin kadına girişimcilik eğitimi verdiklerini belirterek, “Türkiye’nin kadın girişimci oranı yükseliyor. Yüzde 15’ten yüzde 19,3 seviyesine yükselmiş kadın girişimci oranımız var. Kadın girişimciliği destekleyen ilk aşamalardan biri kadın kooperatifçiliği. Kooperatiflerin güzel tarafı bizim kültürel kodlarımıza uyumlu olması. Dolayısıyla ilk başta bir kadın için kendi başına girişimci olmak zor olabiliyor. Kooperatifin verdiği dayanışma duygusuyla kendilerine bir başarı hikayesi oluşturuyorlar. Kooperatifin sağladığı itici güçle daha sonra kadınlarımız kendi girişimlerini başlatabiliyor. Tarım ve Orman ile Ticaret bakanlıklarımızla Türkiye çapında kadın kooperatifçiliğini yaygınlaştırmak için iki yıl önce bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde il müdürlüklerimiz koordinasyonunda her ilde kadın kooperatifçiliği çalışma grupları oluşturduk.” değerlendirmesinde bulundu.

“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” Hayata Geçirilecek

Bakan Selçuk, kadın kooperatifleri konusunda farkındalık sağlamak için bugüne kadar 6 bölgesel toplantı yapıldığını ve 35 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti. Selçuk,  “Bütün bu çalışmaların neticesinde 291 kadın kooperatifi ziyareti gerçekleştirdik. 464 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek verdik. Bugün ülkemizde toplam 641 kooperatifte 10 binden fazla kadın ortak olarak hizmet üretiyor. Bu çok değerli bir rakam. Bu kooperatiflerdeki kadınlardan bazıları geleceğin girişimcisi olacak.” dedi.

Bakan Selçuk, biz kooperatifleşmeyi girişimciliğe dair bir öncü değer olarak önemsediklerinin altını çizerek, “Bu kapsamda, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesini hayata geçireceğiz.” açıklamasında bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.