enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
22:48 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
22:34 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
22:30 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Richard Gere, aşırı sağcı Salvini aleyhinde tanıklık edecek

Richard Gere, aşırı sağcı Salvini aleyhinde tanıklık edecek
30.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Yaşanan son iki gemi kazası, İstanbul’un içinde bulunduğu tehlikeyi bir kez daha hatırlattı. İstanbul Boğazı’nda kaza sabıkası olan noktalar belli. Buna rağmen yılda 20 büyük kaza gerçekleşiyor.

Mustafa Kemal AtatürkDünyanın en önemli su yollarından biri olan İstanbul  Boğazı, sık sık gemi kazalarıyla gündemde. Son olarak iki kuru yük gemisi Yeniköy önlerinde, Boğaz’ın kuzey çıkışında da bir gemi ile balıkçı teknesi çarpıştı. Bir kez daha İstanbul facianın eşiğinden döndü. Peki, Boğaz’da kazalar neden oluyor?

İstanbul Boğazı’ndan günde ortalama 105 gemi geçiyor ve her yıl yaklaşık 20 büyük deniz kazası yaşanıyor. 12 keskin dönüş noktası, Boğaz trafiğinde ortaya çıkan tehlikenin en büyük sebebi.

Kazaların büyük kısmı insan hatasından kaynaklanıyor

Keskin dönüşler dışında da Boğaz’ın barındırdığı başka tehlikeler de var. Sarıyer açıkları, Emirgan ve Kanlıca arası, Rumeli Hisarı ile Kandilli arası çarpışma riskinin fazla olduğu bölgeler. Boğaz kenarındaki yapılara çarpma ve karaya oturma riskinin en fazla olduğu semtler ise Emirgan, Bebek ve Kuruçeşme.

Gemi kazalarının yüzde 85’i insan hatasından kaynaklanıyor. Bu olduğunda Boğaz’daki emniyet Üsküdar, Harem ve İstinye’de konuşlanan kurtarma römorkörleri ile sağlanıyor. Deniz Emniyet Derneği Başkanı Kaptan Cahit İstikbal, konuyla ilgili şunları anlatıyor:

“Hemen bir kaza olduğu zaman bölgeye ulaşarak gerekli yardımı sağlıyorlar. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğümüz haftanın 7 günü, bu 3 ana unsurla beraber kılavuz kaptan, gemi trafik operatörleri ve römorkörlerle bu hizmeti sağlıyor.”

Boğaz’dan geçen gemilerin sadece yüzde 65’i kılavuz kaptan bulunduruyor. Uzmanlara göre, kazaların önlenebilmesi için bu seviyenin yukarı çıkması şart.

Balıkçılık faaliyetlerinin yoğun olduğu mevsimlerde de kaza riski artıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.