enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Güler: Türkiye ve Suriye bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir

Bakan Güler: Türkiye ve Suriye bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir
14.08.2024
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Türkiye ve Suriye, uygun koşullar oluştuğu takdirde ilişkileri normalleştirme çabaları kapsamında bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Bakan Güler: Türkiye ve Suriye bakanlar düzeyinde bir araya gelebilir

[Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler]

Bakan Güler, İngiltere merkezli haber ajansının sorusuna verdiği yanıtta, Suriye ile görüşme sürecine ilişkin, “Cumhurbaşkanımız görüşme ve diyalog konusunda her düzeyde hazır olduğumuzu bizzat ifade ettiler. Daha önce Moskova’da olduğu gibi mutabık kalınacak yerlerde ve uygun görülen formatta bakanları içeren heyetlerle toplantılar yapılabilir.” dedi.

“Bölgenin yeni bir göçmen krizine tahammülü yok”

Güler, ilişkilerin normalleşmesi için daha önce Suriye hükümetinin gündeme getirdiği Suriye’nin kuzeyindeki Türk askerlerinin çekilmesi konusuyla ilgili, “Kapsayıcı bir Anayasa’nın kabulü, serbest seçimlerin yapılması, kapsamlı bir normalleşme ve güvenlik ortamının sağlanması konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız ancak bunlar yapıldıktan ve sınırlarımızın güvenliği tam olarak sağlandıktan sonra karşılıklı koordine ile gereğini yaparız.” diye konuştu.

PKK/YPG’nin bölgedeki varlığının sonlandırılması ile toprak bütünlüğü ve egemenliğinin tesis edilmesinin özellikle Suriye’nin faydasına olacağını belirten Güler, “Artık bulunduğumuz coğrafyanın yeni bir göçmen krizine tahammülü yoktur.” dedi.

“Irak’ta ortak merkez çalışmaları sürüyor”

Irak’ta ortak merkez oluşturulması konusunda teknik çalışmaların olumlu şekilde devam ettiğini kaydeden Güler, sözlerini şöyle sürdürdü;

Irak ile son dönemde atılan karşılıklı olumlu adımları bir dönüm noktası olarak görüyor; terörle mücadelede ülkelerimiz arasındaki iş birliğini kalıcı hale getirmeyi arzuluyoruz` cevabını verdi.

Irak’ın PKK’yı ‘yasaklı örgüt‘ ilan etmesi yönündeki aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Güler, en kısa sürede ‘terör örgütü‘ olarak da ilan etmesini beklediklerini söyledi.

Güler, başta Irak olmak üzere bölgesel ülkelerle yapılması gündemde olan Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili de `Kalkınma Yolu Projesi’nin Irak kolundaki güzergahta halen PKK terör örgütü tehdidinin bulunduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bölgede güvenlik, istikrar ve refahın en büyük düşmanı terör örgütlerinin varlığıdır. Kalkınma Yolu Projesi’nin hem bölge hem Türkiye hem Irak için büyük imkan olduğunu değerlendiriyor, bölgede refahın gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.