enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’dan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası dayanışma mesajları

Azerbaycan’dan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası dayanışma mesajları
06.02.2023
A+
A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; Azerbaycan Başbakanı Ali Esadov ve Azerbaycanlı bakanlar da Türk mevkidaşlarına, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Aliyev mesajında, kardeş Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti.

Azerbaycan’ın bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğunun altını çizen Aliyev, “Size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Azerbaycan Başbakanı Esadov’dan taziye mektubu

Azerbaycan Başbakanı Ali Esadov da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a gönderdiği mesajda, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına taziyelerini ileterek yaralılara şifalar diledi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı arayarak taziyelerini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Sizin acınız bizim acımızdır. Biz her zaman kardeş Türkiye’nin yanındayız.” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Türkiye hükümetine ve halkına taziyelerini bildirdi. Yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulunan Bayramov, Azerbaycan’ın her zaman kardeş Türkiye’nin yanında ve depremin sonuçlarının ortadan kaldırılması yönünde her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu da bu dayanışma ve destek için teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da sosyal medyadan, “Türkiye’nin Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen şiddetli deprem sonucu can kaybı ve yıkım olduğu haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına derin hüzünle başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanındadır.” mesajını paylaştı.

370 kişilik arama kurtarma ekipleri Türkiye’ye gelecek

Öte yandan açıklamada, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığının, Aliyev’in talimatıyla, arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla başlangıç olarak 370 kişiden oluşan kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye hareket etmesi için hazırlık çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Ekibin gelecek saatlerde Türkiye’ye hareket edeceği bildirilen açıklamada, tıbbi malzemelerden oluşan yardım uçağının da hazırlandığı ve kısa sürede yola çıkacağı belirtildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.