enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:44 İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) haberler!
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya’da 13 yaşındaki bir kız çocuğu öldürüldü

Avusturya’da 13 yaşındaki bir kız çocuğu öldürüldü
30.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avusturya’nın başkenti Viyana’da 13 yaşındaki bir kız çocuğu tecavüze uğradıktan sonra öldürüldü. Olayla ilgili 16 ve 18 yaşındaki iki Afgan vatandaşı gözaltına alındı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, AÜ)’ye dayandırdığı habere göre, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesi üzerine Başbakan Sebastian Kurz bir açıklama yaptı. Kurz, öldürülen kıza uyuşturucu verildiğini, tecavüze uğradığını ve öldürüldüğünü söyledi. Kurz, “Tüm ülke adına konuşuyorum. Duygularımız kurbanın ailesiyle birlikte” dedi.

Olayın kendisini üzmenin yanı sıra öfkelendirdiğini söyleyen Kurz, “Bize gelen insanların önce sığınma talebinde bulunup ardından Avusturya’da zalim ve barbar eylemlerde bulunmasına müsamaha gösterilemez” dedi. Kurz, kurbanın ailesinin olay sırasında yanında olmaması nedeniyle kamuoyunda sorgulanmasına da tepki gösterdi. Faillerin travma geçirmiş olabileceği yönünde yapılan spekülasyonlara da dikkat çeken Kurz, “Bu benim açımdan sadece hoşgörünün yanlış anlaşılması değildir, kurbanlarla faillerin yerlerinin değiştirilmesidir; bunu da tahammül edilemez ve aşırı derece uygunsuz buluyorum” diye konuştu.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz

“Afganistan’a iadeler durmayacak”

“Faillerin yasanın tüm sertliğiyle cezalandırılacağını” belirten Kurz, “Ben iktidarda olduğum sürece Afganistan’a iadeler durmayacak ve suç işlemiş ilticacılara yönelik iltica yasalarında yumuşama asla olmayacak” dedi.

Viyana Eyalet Polisi Başkanı Gerhard Prüstl’ün konuyla ilgili verdiği bilgilere göre öldürülen kızın cansız bedeni cumartesi günü bir yeşil alanda bulundu. Kızın cinayetin gerçekleştiği eve gönüllü olarak gittiği belirtiliyor ancak evde neler yaşandığı bilinmiyor. Öldürülmeden önce Ecstasy aldığı öğrenilen kızın boğularak öldürüldüğü tahmin ediliyor. Ancak ceset üzerinde kan izleri olduğu da açıklandı. Olayla ilgili 16 ve 18 yaşındaki iki Afganistan vatandaşı gözaltına alındı. Soruşturma makamları olaya başkalarının da katılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Gözaltına alınan şahısların Afganistan’a iade edilmesi ihtimal dahilinde.

Almanya’nın Würzburg kentinde de cuma günü yayalara bıçakla saldıran bir Somali vatandaşı üç kişinin ölümüne neden olmuştu. Saldırıda 82, 49 ve 24 yaşlarındaki üç kadın yaşamını yitirirken dört kadın, 11 yaşındaki bir kız çocuğu ve 16 yaşındaki bir genç ağır yaralanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.