enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Würzburg saldırısında “İslamcı arka plan” şüphesi

Würzburg saldırısında “İslamcı arka plan” şüphesi
30.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’nın Würzburg kentinde geçen Cuma günü yayalara bıçakla saldırarak üç kişinin ölümüne yol açan saldırganın “İslamcı arka plana” sahip olabileceği açıklandı. Zanlının psikolojik sorunları olduğu da biliniyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd / BK,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Würzburg kentinde geçen hafta yayalara bıçakla saldırarak üç kişinin ölümüne neden olan faille ilgili soruşturma sürüyor. Münih Başsavcılığı ve Bavyera Eyalet Emniyet Teşkilatı, olayda “İslamcı bir arka planın bulunabileceğini” açıkladı.

Açıklamada olayla ilgili olarak zanlıda propaganda malzemeleri ya da benzer aşırılıkçı içeriklere henüz rastlanmadığı, 130’u aşkın polis memurunun soruşturmada görev aldığı kaydedildi.

2015 yılından bu yana Almanya’da yaşayan 24 yaşındaki Somalili zanlı, geçen cuma günü şehir merkezinde yayalara bıçakla gelişigüzel saldırmış, saldırıda 82, 49 ve 24 yaşlarındaki üç kadın yaşamını yitirirken dört kadın, 11 yaşındaki bir kız çocuğu ve 16 yaşındaki bir genç ağır yaralanmıştı. Ağır yaralıların hayati tehlikeyi atlattıkları bildirildi.

Olay yerine gelen polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen zanlının hastane yatağında suç eylemini “benim cihadım” olarak nitelendirdiği belirtiliyor. Görgü tanıkları da, zanlının olay yerinde iki kez “Allahu ekber” diye bağırdığını bildirmişti. Daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirlenen kişinin cezai ehliyeti ve psikiyatriye sevkiyle ilgili karar bilirkişi raporunun ardından verilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Haziran 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.