enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’da Yeni Kısıtlamalara Karşı Protestolar Büyüyor

Avrupa’da Yeni Kısıtlamalara Karşı Protestolar Büyüyor
21.11.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Corona virüsü enfeksiyonlarında artış kaydedilen Avrupa’da kısıtlamaları yeniden devreye sokan ülkelerin sayısı artarken, önlem amaçlı yürürlüğe giren yeni kurallara karşı tepkiler de büyümeye devam ediyor. Hollanda, Avusturya, Hırvatistan dahil Avrupa’da çeşitli ülkelerde büyük çaplı protestolar düzenleniyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı haberine göre, Hollanda’nın Rotterdam kentindeki protestolarda göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Kentin en işlek noktasında biraraya gelen yüzlerce protestocu şiddet eylemlerine başvurdu. Onlarca kişinin gözaltına alındığı gösterilerde, en az 7 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında iki kişinin hastanede tedavi altına alındığı belirtiliyor.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Ebutalip, çok sayıda otomobil ve bisikletin Cuma akşamı göstericiler tarafından parçalandığı, polis araçları dahil bazı araçların kundaklandığı ve birçok binaya taşlarla zarar verildiği olaylarda polis memurlarının “silahlarını devreye sokup ateş açmak zorunda kaldığını” belirtti. Grapperhaus’un açıklamasına göre, hastaneye kaldırılan iki gösterici ateşli silah sonucu yaralandı.

Hollanda Ferd Grapperhaus da protestocuların Rotterdam’da polise ve itfaiyecilere karşı “aşırı şiddet” kullanmasını “berbat bir durum” olarak nitelendirerek, “Toplumumuzda protesto etme hakkı çok önemlidir ancak dün akşam tanık olduğumuz şey tamamen kriminal bir davranıştı” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan 50’den fazla protestocunun yarısından fazlasının 18 yaşının altında olduğu belirtiliyor.

Avusturyalı protestoculardan “özgürlük” çağrısı

Avusturya’da da binlerce protestocu Viyana’da biraraya geldi. “Özgürlüğümüzü geri istiyoruz” sloganıyla toplanan göstericiler, Pazartesi günü yürürlüğe girecek olan yeni kısıtlamalara tepki gösterdi.

Viyena’da Heldenplatz Meydanı’ndaki protestoyu, ülkenin en büyük üçüncü partisi, aşırı sağcı Özgürlük Partisi düzenledi. Partinin genel başkanı Herbert Kickl ise Corona virüsü test sonucu pozitif çıkması nedeniyle protestoya katılamadı.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg’in açıkladığı yeni önlemler arasında, 2022 yılı Şubat ayı itibariyle ülkedeki herkesin Corona virüsü aşısı olmasının zorunlu kılınması planı da var.

22 Kasım’dan itibaren de, tam doz aşı olmamış olanlara karşı kısıtlamalar yürürlüğe giriyor.

Nüfusunun yaklaşık üçte ikisi aşı olmuş olan Avusturya, Avrupa ülkeleri arasında aşılama oranının en düşük kaldığı ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

Hırvatistan’da “Corona pasaportu” protestosu

Corona virüsü salgınında yeni dalgaların büyüdüğü Avrupa’da kısıtlamaları yeniden devreye sokan ülkelerin sayısı artıyor.

Bir taraftan, kısıtlamalara karşı protestolar da büyüyor.

Hırvatistan’da binlerce kişi, hükümetin Corona virüsüyle mücadeleyi amaçlayan yeni kurallarını protesto etti.

Yeni kurallar kapsamında “Corona virüsü pasaportu” uygulaması yürürlükte.
Bu kurala göre, kamu binalarına yalnızca Corona virüsü aşısı olanlar, son 6 ay içinde enfeksiyonu atlatanlar ya da son 48 saat içinde Corona virüsü test sonucu negatif çıkanlar girebiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.