enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:58 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Sözbilir uyardı: Ölü faylar dirildi, o illere dikkat!
07:51 Gazze Raporu: Kanıt Var, Karar Bekleniyor
07:47 İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın (İLKE) “İlim Adamının Ahlaki Yolculuğu” konferansı…
07:42 Tarih Vakfı’nın Cumhuriyet’in 100 Yılı Serisinden Yeni Bir Cilt: Türkiye Siyaseti – Dönemler, Aktörler, Meseleler
07:38 Putin Türkiye’ye krediyi onayladı
07:38 Avrupa’da Rusya’ya karşı tutum sertleşiyor
07:25 Dünya gıda sektörü Moskova Crocus Expo’da buluştu
07:17 SPD Başkanı Yıldız, Büyük Menderes Havzası Su-Çevre-Ürün Güvenliği Çalıştayı’nda konuştu
07:09 Avrupa’nın yeşili griye dönüyor: En büyük kayıp Türkiye’d
07:07 Saygınlar Kulübü, mehtap turuyla moral depoladı
07:04 Türkiye’nin ‘Yabancı Menşeli’ Savaş Uçağı
03:37 Filistin’de yaşanan insanlık suçunun hala sona ermemesi oldukça düşündürücü
02:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kantin solculuğu havasından bir türlü çıkamıyorlar”
02:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak çeyrek asırlık birikim temsil ediyoruz”
02:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısını lanetliyorum
07:50 Bakan Göktaş, Ocak 2026 itibarıyla artırılacak Aile ve Gençlik Fonu kapsamındaki evlilik kredisi başvuruları başladı…
07:44 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Uçak KAAN’ı Destekliyoruz!…
07:44 Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Açık Kaynak İstihbaratı Kullanımında Suriye Örneği…
07:26 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi (TUDPAM) Uzmanı Şenyurt Varşova Üniversitesi’nde Bildiri Sundu
07:20 Küresel Vicdanın Yeni Sesi Küresel Sumud Filosu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Atatürk de AfD’ye Oy Verirdi” Sloganına Tepki

“Atatürk de AfD’ye Oy Verirdi” Sloganına Tepki
28.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesinde Mustafa Kemel Atatürk’ün ırkçı ve yabancı düşmanı parti Almanya için Alternatif (AfD) tarafından bir kampanyaya alet edilmesine tepkiler sürüyor. 

Federal Parlamento için aday olan Marcel Goldhammer ile Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili Frank Christian Hansel tarafından hazırlanan afişlerde, söz konusu siyasetçilerle Atatürk’ün fotoğrafları yan yana yer alıyor ve hem Almanca hem de Türkçe “Atatürk de AfD’ye oy verirdi” yazıyor.

Hansel, afişlerin kendisi tarafından hazılandığını belirtirken, AfD’nin seçim tanıtım kampanyalarını hazırlayan Roland Glaeser, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Marcel Goldhammer’in hazırladığı afiş hakkında ne düşünüyorsunuz? Şüphesiz ki Atatürk’ün laikliğini tasdik eden Batılı Araplar ile Türkler bizim ilgi alanımızdaki seçmen grubu” dedi.

AfD’li politikacının bu sözü, sıklıkla Türk ve Müslüman karşıtı açıklamalar yapan partinin, Atatürk üzerinden Türk seçmen bulabilmeyi hedeflemesi olarak yorumlandı. Almanya’da yaşayan Türk toplumu afişe sert tepki gösterdi. Twitter ve diğer sosyal medya kanallarından yapılan yorumlarda, “Atatürk’ü ırkçı bir partiyle bir arada göstermek ona yapılan büyük bir hakarettir” denilirken, AfD’li adaylar kınandı.

Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı Atilla Karabörklü, “Almanya’da Türk, Yahudi ve Müslüman karşıtı ırkçı AfD partisi ‘Atatürk’de bizi seçerdi’ diye afiş bastırmış. Atatürk olsa sizi önüne katar kovalardı” şeklinde bir yorum yaptı.

AfD zihniyetinin Almanya’da demokratik rejimi tehdit ettiğini belirten CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat, “Genel seçimler öncesinde AfD adlı ırkçı partinin bir milletvekili adayı ülkemizin ve partimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi politikalarına alet etmeye tevessül etmiştir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bugün yaşasaydı, bu partinin toplumdan dışlanması için mücadele ederdi” şeklinde bir açıklama yaptı. Kolat, afişlere karşı hukuksal adımlar atılacağını duyurdu.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.