enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Asrın felaketinde 92 öğrencisini ve 18 öğretmen arkadaşını kaybetti

Asrın felaketinde 92 öğrencisini ve 18 öğretmen arkadaşını kaybetti
05.02.2024
A+
A-

* Öğretmen Metin Acıpayam, 117 öğrencisinden 92’sini asrın felaketinde kaybetti.

* Evladı gibi gördüğü öğrencilerinin cenazelerini teşhis etme görevi de Acıpayam’a düştü.

* 517 cenaze arasında 22 öğrencisini teşhis eden Metin öğretmen, öğrencilerinin kimsesizler mezarlığına gömülmesini engelledi.

TÜHA / TÜRKUAZ  İnternational News Agency

Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yapan Metin Acıpayam, şehir enkaza döndükten sonra 117 öğrencisini aramaya başladı.

Evladım” dediği öğrencilerinden haber almak umuduyla günlerce kapı kapı dolaştı.

Öğretmen Metin Acıpayam, yaşları 5,10,15 olan 117 öğrencisinden 92’sini kaybettiğini, 52 öğretmenden de 18’ini kaybettiklerini söyledi.

22 öğrencisinin kimsesizler mezarlığına gömülmesinin önüne geçti

Ailesi vefat eden öğrencilerini teşhis etme görevi Metin Acıpayam’a düştü. Metin Öğretmen hayatının en zor yoklamasını asrın felaketinde yaptı.

Acıpayam yaşadığı acıyı şöyle anlattı:

517 tane ceset torbasının fermuarını açıp bakmak durumunda kaldık. 22 öğrencimizin ne yazık ki biz eğer tespit etmemiş olsak, kimsesizler mezarlığına defnedileceğini fark ettiğimizde oradaki görevliler de bize çok teşekkür etti. Onların hiç yoktan mezarlarının, yerinin belli olmasıyla mutlu olduk. Vefat eden, çok güzel 12 ki yaşında kızımız vardı bir enkazda. O gün ben şöyle dua ettim. Keşke onun yanında ben de olsaydım dedim. Sadece bunu sanırım anne baba söyler. Yani o evladıyla birlikte ölmeyi hayal edebilecek tek varlık anne babalardır. Onu bizzat orada yaşadım ve anladım ki öğretmenler, eğitimciler gerçekten anne babadan sonra gerçek anne babalarmış.

Uzaktan eğitimle 11 ilde öğrencilere ücretsiz ders veriyor

Metin Acıpayam, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de öğrencilerinin mezarları başında geçirdi.

Acıpayam, depremzede öğrencilerini de yalnız bırakmadı. 11 ildeki öğrenciler için uzaktan eğitimle kurslar düzenlemeye başladı.

Acıpayam, şimdi yeni öğrencileriyle felaketin acılarını unutmaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.