enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Artvin’de sel: Ekiplerin tahliye çalışmaları sürüyor

Artvin’de sel: Ekiplerin tahliye çalışmaları sürüyor
23.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Artvin’de etkili olan şiddetli yağış sele dönüştü. Yollar göle döndü, evleri ve iş yerlerini su bastı. Ekiplerin tahliye çalışmaları sürerken, mahsur kalanlar botlar ve iş makineleriyle kurtarıldı.

Artvin’de etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu.

Sağanak Arhavi Deresi’ni taşırdı. Sel nedeniyle Arhavi Meslek Yüksekokulu’nun yolunda kopmalar oldu. Suya kapılan iş makineleri metrelerce sürüklendi. Ev, iş yerleri ve araçlar su altında kaldı.

Bakan Koca: Göçük altında kalan bir kişinin hastaneye nakli yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca, Twitter’dan Artvin’in Arhavi ilçesinde meydana gelen selin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Koca açıklamasında şunları aktardı:

“Artvin Arhavi’de, yoğun yağmur kaynaklı selin yol açtığı afette yedi adet 112 ambulans, 1 UMKE timi görevlendirildi. Göçük altında kalan 1 kişinin hastaneye nakli yapıldı. Durumu iyi. Arhavi Devlet Hastanesi hasta kabulüne tekrar başladı. Geçmiş olsun Artvin, sağlığın için varız.”

AFAD’dan açıklama: 15 vatandaşımız güvenli alana alındı

AFAD yazılı açıklamasında, Arhavi ilçesinde mahsur kalan 6 kişi ile Murgul ilçesinde mahsur kalan 9 kişinin güvenli alanlara alındığını açıkladı.

Ayrıca Arhavi ilçesinden yaklaşık 200 kişinin tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildiğini aktardı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“AFAD, AKUT, Emniyet, Özel İdare, Karayolları, DSİ ve jandarma ekipleri, olay bölgesine koordineli şekilde sevk edilmiştir. Artvin ili Arhavi ilçesine Rize, Ardahan ve Erzurum illerinden ihtiyaçlar doğrultusunda personel ve iş makinesi görevlendirmesi yapılmıştır. Bölgeye, Türk Kızılay tarafından 1 adet ikram aracı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 8 araç ile 24 personel görevlendirilmiştir. Ayrıca haberleşme altyapısını desteklemek amacıyla bölgeye mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Rize’nin Fındıklı İlçesinde bulunan Arılı ve Çağlayan derelerinin taştığı ve dere güzergahı üzerinde birçok noktada mahsur kalmaların meydana geldiği, Ardeşen Tunca beldesi güzergahında ise dere taşkınlarının gerçekleştiği ve buna bağlı mahsur kalmaların oluştuğu ihbarları alınmıştır.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Hopa ilçesine 83 kg, Arhavi ilçesine 74 kg, Fındıklı ilçesine 79,6 kg, Çamlıhemşin ilçesine 79,6 kg, ve Ardeşen Yeşiltepe’te 64 kg yağış düştüğü bilgisi de paylaşıldı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Bakanlar sel bölgesinde inceleme yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sel yaşanan Artvin ve Rize’nin ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Vatandaşların taleplerini dinleyip yetkililerden bilgi alan Bakanlar Soylu ve Karaismailoğlu ile Yazıcı, incelemelerinin ardından Arhavi Gençlik Merkezi’nde sel afetine ilişkin koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yarın (23 Temmuz 2021) itibarıyla tüm dükkanlardaki tüm evlerdeki hasar tespitleri yapılacak. Yaklaşık 285 araç şu anda çalışıyor. Tüm belediyelerden araçlar toplandı. Sabaha kadar çalışılacak. Şu ana kadar bir can kaybı bilgimiz yok. Bu sevindirici. Artvin Murgul’da bir kişinin kaybolduğu bilgisi var, arama çalışmaları devam ediyor. İnşallah ona da sağ salim ulaşırız düşüncesi içerisindeyiz” diye konuştu.

Afetin izlerini yok etmek için devletin tüm kurumları seferber edildi

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Olağanüstü bir seferberlik var burada. 30 adet köy yolundan 8 tanesinde sıkıntımız var. Yarın itibarıyla bunların hepsini açacağız. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Devletimizin bütün kurumları en kısa sürede afetin izlerini yok etmek için fedakarca çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Derenin taşması sonucu biriken suyun önemli bölümü tahliye edildi

İlçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu Boğaziçi Mahallesi’ndeki binaların tamamına yakınının zemin ve giriş katlarının yanı sıra cadde ve sokaklar da su altında kaldı.

DSİ, Karayolları ve belediyelerin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların ekip ve iş makinelerinin yardımıyla binalar ve sokaklarda biriken suyu tahliye çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Çevre illerden de getirtilen vidanjörler yardımıyla suyun önemli bölümü tahliye edildi. Suyun tahliye edildiği bölgedeki vatandaşlar ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmasına başladı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Tahliye edilen vatandaşlar yurt ve pansiyonlara yerleştirildi

AFAD, AKUT, JAK ve emniyet güçlerinin yardımıyla evlerinden tahliye edilen vatandaşlardan isteyenler, Arhavi ve Hopa’daki yurt ve pansiyonlara yerleştirildi.

Türk Kızılay’ı ve diğer ilgili kurumların ekipleri, su kesintisi olan bölgelerdeki evlere su, ayrıca çeşitli noktalara kurulan stantlarda da vatandaşlara yemek dağıtıyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Artvin ve Rize’de sel nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Artvin ve Rize’de meydana gelen selin ardından 56 trafonun hasar nedeniyle, 67 trafonun ise can ve mal güvenliği önlemleri için devreden çıkarıldığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Sel nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kalmıştır. 9 bin 650 abonenin enerjileri güvenlik önlemleri kapsamında kesilmiştir. Bölgede hasar tespit ve trafo bakım ve onarım çalışmaları eş zamanlı devam etmektedir. Selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bölgenin bir an önce enerjiye kavuşturulması için ekiplerimiz sahada görevlerinin başındadır.”

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Hayvan barınağındaki bazı hayvanlar telef oldu

Sel, Arhavi’de bir hayvan barınağını da bastı. Bazı hayvanlar telef olurken ekipler kalan hayvanları tahliye etti.

Mençuna Şelalesi’nin bulunduğu bölgede mahsur kalan 18 kişi kurtarıldı

Küçük köye bağlı Orta Mahalle mevkiinde üç aracın seyrettiği yolun bir bölümünde sel nedeniyle kopma meydana geldi. Durumu fark eden sürücüler geri manevra yaparak sel sularına kapılmaktan son anda kurtuldu. Minibüslerden biri daha sonra sel sularına kapılarak dereye sürüklendi.

İki minibüste bulunan 13 kişi ile otomobildeki 5 kişilik aile, güvenli bölgeye geçerek cep telefonu ile ulaştıkları jandarmadan yardım istedi.

Yetkililer, Rize AKUT ekibini 8’i çocuk 18 kişiyi kurtarmak için bölgeye sevk etti.

Araçla belli bir bölgeye kadar gidebilen ekipler, dağlık bölgeyi de yürüyerek geçerek mahsur kalan kişilere ulaştı. Araçların bulunduğu Çifteköprüler mevkisine kadar çocuklardan bazılarını kucak ve sırtlarında taşıyan ekipler, bu kişileri daha sonra ilçe merkezine ulaştırdı.

Bakan Pakdemirli: Kapistre Deresi ve yan kolları üzerinde herhangi bir baraj tesisi yok

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, bazı basın yayın organlarında Arhavi merkezdeki taşkının, baraj patlaması sonucu meydana geldiğine dair asılsız haberler çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

“Arhavi ilçesi Kapistre Deresi ve yan kolları üzerinde herhangi bir baraj tesisimiz yoktur. Vatandaşlarımızın yanındayız. Ekiplerimiz sahada yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Artvin’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

EK Kaynak: TRT Haber-AA

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.