enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:42 Skora Aldanmayın!…
08:40 Türkiye’nin ilk İklim Kanunu’yla yenilenebilir enerji sektörünün finansal teşviklere erişiminin artması bekleniyor
07:51 “Krizde Büyümenin Anahtarı: Anlam, Veri ve Esneklik”
07:48 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), Konsolosluklara Co-Matching daveti
07:47 Genç KADEM Eğitim Kampı Kocaeli’de Gerçekleşti
07:46 Ümmet, mezhep ve rejim üçgeninde İran’ın bölgesel hedefleri
07:39 Kültürel üretim, ekonomik krizden payını aldı. TÜİK verilerine göre 15 yaş üstü nüfusun yüzde 73’ü kitap okuyamıyor…
07:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki oldu
07:29 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Flash Haber TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.
07:15 Çar’a Alaska’yı Osmanlı sattırdı
07:11 Orman Yangınlarında Son Durum Ne?
07:09 Otelcilik sektöründe kadın istihdamını artırmak için Protel TechWomen Akademisi hayata geçiyor
07:05 Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Yine Diploma Yine Kriz!
03:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i andı
03:32 Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili bugün Türkiye’ye gelecek
03:10 Erdoğan, “BM”in kendisine yüklenen görevleri yerine getirmeye devam edebilmesi için ciddi bir reforma ihtiyaç duyulduğu aşikardır”
00:46 Rotterdam’da kadın cinayetlerine karşı tarihi protesto yürüyüşü…
00:30 GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Tuncay Bayraktar, Nizip Ticaret Odası’nı (NTO) ziyaret etti…
23:20 Cevdet Yılmaz: Üretimi ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz
22:32 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Araştırma | Sürücülerin yüzde 18’i elektrikli araçlarını bırakıp yakıtlı otomotivleri tercih ediyor

Araştırma | Sürücülerin yüzde 18’i elektrikli araçlarını bırakıp yakıtlı otomotivleri tercih ediyor
03.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma, elektrikli araç sahiplerinin yüzde 18’inin zamanla yakıtlı araçlara geri döndüğünü ortaya çıkardı. Bu oran hibrit otomotiv sahipleri içinse yüzde 20 civarında.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberine göre, Nedeni tahmin etmek çok da zor değil; araçları şarj etmede yaşanan sıkıntılar.

California Davis Üniversitesi, elektrikli ya da hibrit araç sahiplerinin otomotiv tercihlerini araştırdı. Sonuçlara göre sürücülerin neredeyse 5’te biri elektrikli arabalarını (EV) kolaylıkla şarj edemediğinden çevre dostu otomotivlerinden vazgeçip petrol ya da dizel araçlara geri döndü.

Özellikle apartman dairelerinde yaşayanların şarj istasyonu olan park alanı bulamaması ve çoğu evde 240V-400V priz gerektiren Seviye 2 şarj bulunmaması EV’lerle ilgili yaşanan sıkıntıların başında geliyor.

Elektrikli otomotivlerin markası ise diğer bir etken. Araştırmaya göre Tesla sahipleri araçlarına daha sadıkken, Fiat 500e daha kolay vazgeçilen araçlar arasında.

Kadın ve erkek sürücüler arasında gözlemlenen farklılıksa dikkat çeken bir husus. Araştırmayı yapan uzmanlar, kadınların erkeklere göre daha fazla yakıtlı araçlara yöneldiğini söylüyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.