enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:34 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:28 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:20 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:14 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:13 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Aşı tartışmaları birçok arkadaşlığın bitmesine sebep oldu

Anket: Aşı tartışmaları birçok arkadaşlığın bitmesine sebep oldu
15.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünyanın dört bir yanında koronavirüs aşısı son derecede ayrıştırıcı bir konu oldu. Aşı hakkındaki fikir ayrılıkları birçok arkadaşlığın bitmesine sebep oldu. ABD’de yapılan bir ankete göre çok sayıda aşılı kişi, aşı yaptırmayı reddeden arkadaşları ile ilişkilerini sonlandırdı.

Ünlü “Friends” dizi ve “The Morning Show” yıldızı Jennifer Aniston bile aşı tartışmaları yüzünden bazı arkadaşlarından uzaklaştığını ifade etti.

OnePoll’un bin Amerikalı ile yaptığı anket, son bir buçuk yılda insanların neden arkadaşlıklarını sonlandırdığını inceledi.

Anketin sonuçları, Amerikalıların yüzde 16’sı pandeminin başlamasından bu yana üç arkadaşı hayatlarından çıkardığını gösteriyor. Bu süreçte arkadaşlıklarını bitirenlerin yüzde 66’sı aşılanmış, yüzde 17’si ise hiç aşı olmayı düşünmüyor.

Aşılanan katılımcıların yüzde 14’ü aşı olmak istemeyen arkadaşlarıyla yollarını ayırdıklarını söylüyor.

Bazıları neden aşı yaptırmak istemiyor?

Aşılı kişilerin yüzde 97’si eski arkadaşlarını “tam aşı karşıtı” olarak görüyor ve aşının önemini asla anlamalarını sağlayamadıklarını belirtiyor.

Öte yandan, aşı yaptırmak istemeyenler, aşının potansiyel yan etkilerden endişe duydukları için kararlarının kişisel bir seçim olduğunu söylüyor. Diğerleri sağlıklı olduklarını ve aşıya ihtiyaçları olmadığına inandıklarını eklerken, bazıları aşının kullanıma sunulmasına güvensizliklerini dile getirdi.

Aşı konusu siyasi görüşleri de ortaya çıkarıyor

Anket ayrıca, pandemi sürecinde farklı siyasi parti destekçilerinin aşıyı nasıl değerlendirdiğini de inceledi.

Demokratların yüzde 81, Cumhuriyetçilerin ise yüzde 64’ü en az iki doz aşı yaptırdı.

Demokratların yüzde 7’si hiç aşı yaptırmazken, Cumhuriyetçilerin yüzde 23’ü Covid-19 aşısı yaptırmadı. Daha küçük partilerin destekçilerin yüzde 27’si ise aşı yaptırmadı.

10 Demokrattan dördü (%41) toplumun “aşı yaptırmayanlara” daha fazla eleştirel olduğunu düşünüyor ve Cumhuriyetçilerin yarısından fazlası (%57) bu görüşü tekrarlıyor.

İnsanların aşıyla ilgili bilgileri nereden aldıklarına gelince, en önemli yerler Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (%45), doktorlar veya yerel klinikleri (%42), eyalet sağlık komiseri gibi tıp uzmanları (%39) ve haberler (%31) öne çıkıyor.

Birçok Amerikalı ayrıca kendi araştırmalarını çevrimiçi yaptıklarını (%26) söylüyor ve yüzde 19’u Covid-19 bilgilerini almak için sosyal medyaya yöneldiğini ifade ediyor.

HABER : Hüseyin KOYUNCU & EuroNews

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.