enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’nın 3 aylık gazı kaldı, iklim planları rafa kalktı

Almanya’nın 3 aylık gazı kaldı, iklim planları rafa kalktı
18.08.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Eşi görülmemiş bir enerji kriziyle karşı karşıya kalan Berlin’in son nükleer santrallerini kapatmayı erteleyeceği duyuruldu. Ülkenin enerji düzenleme kurumu olan Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Mueller, stokların sadece 2 – 2,5 ay yetebileceğini söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Russian Today)’ye dayandırdığı haberinde, Wall Street Journal’ın Alman hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, evleri ve işyerlerini ısıtmak için yeterli enerji kaynağının bulunmadığı potansiyel olarak soğuk ve karanlık bir kışla karşı karşıya olan Almanya, son üç nükleer santralinin uzun süredir planlanan kapatmalarını ertelemeye hazırlanıyor .

Gazete, Şansölye Olaf Scholz’un kabinesinin ertelemeyi resmen kabul etmediğini ve bunun da büyük olasılıkla parlamentoda bir oylama gerektireceğini söyledi.

Önümüzdeki haftalarda Almanya’nın enerji ihtiyacına ilişkin bir değerlendirme tamamlanana kadar bu adımlar kesinleşmeyecek, ancak Rus gazı şu anda Kuzey Akım 1 boru hattından kapasitenin yüzde 20’sinden daha az bir oranda akarken, yetkililer bunun “öngörülen bir sonuç” olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı ve Şansölye Yardımcısı Robert Habeck cuma günü yaptığı açıklamada Berlin’in kamu binalarındaki termostatların sonbahar ve kış aylarında 19 derecenin üzerine ayarlanmasını zaten yasaklamaya karar verdiğini söyledi.

“Stokların şu an yüzde 77’si dolu”

Ülkenin enerji düzenleme kurumu olan Federal Ağ Ajansı Başkanı Klaus Mueller gaz stoklarının Kasım ayı itibariyle hedefin yüzde 95’ini karşılayabileceğini, eğer Rusya gaz akışını tamamen keserse bu stokların sadece 2 – 2,5 ay yetebileceğini söyledi. Stokların şu an yüzde 77’sinin dolu olduğu belirtildi.

Mueller “Depoları doldurmak konusunda öncesinden daha hızlıyız ancak bu rahatlayacağımız anlamına gelmiyor. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Mueller, Kasım ayı için hedeflenen yüzde 95 doluluk oranına ulaşmanın ise ‘zorlu’ olacağını söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.