enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan aşı geliştiren şirketlere 750 milyon euroluk destek

Almanya’dan aşı geliştiren şirketlere 750 milyon euroluk destek
17.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, koronavirüs aşısı üzerinde çalışan üç Alman şirketine 750 milyon euro destek sağlayacağını açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (Reuters, AP / SSB,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya hükümeti, koronavirüs aşısı geliştirmek için araştırmalarını sürdüren üç Alman şirketine 750 milyon euro destek sağlanacağını duyurdu.

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek hükümetin mRNA bazlı aşılarını geliştirmeleri sürecinde BioNTech’e 375 milyon euro, CureVac’e 252 milyon euro destek vermeyi kararlaştırdığını açıkladı. Covid-19 hastalığına karşı geliştirilen aşıda da kullanılan mRNA, vücudun protein üretiminde rol oynayan bir tür haberci molekül.

Bakan, IDT Biologika isimli üçüncü bir şirketle de görüşmelerin yakında tamamlanacağını söyledi. Bu şirketin de bağışıklık sistemini güçlendirmek için koronavirüs proteinini hücrelere taşıyan viral vektör bazlı bir aşı geliştirme çalışması yaptığı belirtildi.

Bu üç şirketle yapılan anlaşma ile Almanya’nın 40 milyon doz aşıyı garantiye alacağı açıklandı.

“Mutlak öncelik güvenlik”

Anja Karliczek aşı geliştirme sürecinde aceleci davranılmayacağını, yani toplumun aşı için 2021 ortasını beklemesi gerekebileceğini vurgulayarak, “Mutlak öncelik güvenlik” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Jens Spahn da Eğitim ve Araştırma Bakanı’nın duruşunu destekleyerek sadece üçüncü fazda binlerce kişide test edilen aşıların onaylanacağını söyledi. Bakan Spahn, Almanya’nın aşı olunmasını zorunlu tutacağı iddialarını ise reddetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ye göre küresel çapta 150 potansiyel aşı çalışması devam ediyor. Örgüt bu çalışmalardan 35 tanesinin insan üzerinde test aşamasına geldiğini belirtiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.