enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da Yeni Corona Uygulamaları

Almanya’da Yeni Corona Uygulamaları
18.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Corona pandemisi ile mücadelede yeni uygulamalar yürürlüğe girdi. Geçen yıldan bu yana kadar kısıtlamalarla ilgili kararlar, son yedi günde 100 bin kişide Corona virüsüne yakalananların oranı olan insidans değeri doğrultusunda alınıyor, insidans değeri 50’yi aştığında önlemler sertleşiyordu.

Advertisement

Bundan sonra ise hastanelere yatış sayısı ve yoğun bakım yataklarının doluluk oranı belirleyici olacak. Yoğun bakımlardaki Covid-19 hasta sayısının 5 bini aşması durumunda kritik eşiğin aşılacağı ve yeni önlemlerin devreye gireceği kaydedildi.

Hükümetin yeni stratejisinin amacı, aşı kampanyasına devam edilirken okulların açık kalması ve ülke çapında kapanmanın önlenebilmesi. Yeni plan kapsamında işverenler; huzurevi, kreş ve okul gibi kamuya açık, çocukların ve yaşlıların bulunduğu yerlerde çalışanların aşı olup olmadıklarını sorgulayabilecek. Aşı olmayan, ancak hastalanıp karantinaya giren çalışanların karantina süresinde ücretlerinin kesilmesi mümkün olabilecek. Buna eyaletler bazında karar verilecek.

Ayrıca çok sayıda eyalette salgınla mücadele kapsamında “2G” kuralı uygulanacak. Bu uygulama kapsamında lokantalara sadece aşılı veya enfekte olduktan sonra iyileşenler girebilecek. Söz konusu mekanlarda sosyal mesafe ve maske kuralı da kalkacak. “2G” kuralı gastronominin yanı sıra, özel kutlamalar, büyük toplantılar, sosyal mesafenin uygulanamayacağı hizmet sektörü, spor etkinlikleri, hayvanat bahçeleri, sauna, genelev ve kumarhaneler için de geçerli olacak.

Almanya’da Corona virüsü salgını başladığından bu yana enfekte olanların sayısı 4 milyon 150 bine ulaştı. Son 24 saatte 63 kişinin hayatını kaybetmesiyle bugüne kadar Corona virüsü kaynaklı ölüm sayısı 92 bin 906 olarak açıklandı. İnsidans ise 100 binde 82,7 şeklinde tespit edildi. Corona enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda yatanların sayısı bin 543 olarak açıklandı. Almanya’da şu ana kadar nüfusun yüzde 62,8’i, başka bir deyişle toplam 52 milyon insan Covid-19 aşısını tamamladı.

Belçika Türkler’e vize başvurularını yeniden açtı

Bu arada iki doz aşı olan Türk vatandaşlarına kapılarını açan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sayısı artıyor. Son olarak, neredeyse 1,5 yıldır Türkiye’den
seyahatlere yalnızca zorunlu durumlar için izin veren Belçika, Türk vatandaşları için vize başvuru sürecini yeniden başlattı. Belçika, BioNTech aşısından iki doz yaptıran Türk vatandaşlarına vize alarak ülkeye giriş hakkı tanınacağını duyurdu.

Frankfurt havalimanında polis, yolcuların Corona virüsü testleri ve aşı kartlarını kontrol ediyor.

Frankfurt havalimanında polis, yolcuların Corona virüsü testleri ve aşı kartlarını kontrol ediyor.

Almanya’dan Türk vatandaşlarına şartlı seyahat

Almanya da Pfizer-BioNTech aşısını tamamlamış Türk vatandaşlarının seyahatlerine prensipte izin veriyor, ancak bazı koşulların yerine getirilmesini istiyor. Bunlar, son dozun yapılmasının üzerinden en az 14 gün geçmiş olmasının yanısıra, seyahat etmek isteyen kişilerin sağlık sigortası, dönüş bileti ve kalacağı gün sayısı kadar gün başına 45 avro para bulundurma koşulları.

Haber: Cem Dalaman / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.