enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da “Ülkücüler”e baskı artıyor

Almanya’da “Ülkücüler”e baskı artıyor
16.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Alman iç istihbaratının raporunda aşırı sağcı olarak sınıflandırılan Ülkücü hareketle bağlantılı Atib’e yönelik baskı artıyor. Hükümet ve muhalefet partileri Atib’in “resmen muhatap alınmaması” çağrısı yaptı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,epd / ET,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya‘da iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın geçen hafta açıklanan 2019 raporunda, Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri Birliği’nin (Atib), “İslamcılık harici güvenliği tehdit edici ve aşırılık yanlısı yabancılar” başlığı altında yer almasının ardından kuruluşa yönelik siyasi baskı artıyor.

Raporda “Ülkücüler” ile bağlantılı ve aşırı sağ ideolojiye bağlı bir kuruluş olduğu iddia edilen Atib, Almanya’daki Müslüman örgütlerin çatı kuruluşu olan Almanya Müslümanları Merkez Konseyi’nin kurucu üyesi ve en fazla üyeye sahip derneği.

Mathias Middelberg

Mathias Middelberg

Almanya’da iktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi iç politika sözcüsü Mathias Middelberg, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada Atib ile ilgili olarak, “Türk milliyetçiliği içerikli faaliyetleri toplumumuz için bir zehirdir ve uyumu engellemektedir” iddiasında bulundu. Middelberg, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi’nin de “Alman devleti tarafından muhatap alınmaya devam etmek istediği takdirde, üye örgütlerinden biri olan Atib ile ilişkisini kesmesi gerektiğini” savundu.

Middelberg, Konsey’in bunu yapmaması halinde, Müslümanların Alman toplumuna uyumuna katkı sağlama misyonuna layık olamayacağını belirtti.

Sol Parti’den “faşist örgüt” suçlaması

Muhalefetteki Sol Parti de Atib’in siyasi arka planını, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi ile işbirliği açısından sorunlu bulduğunu bildirdi. Parti’nin Federal Meclis grubu iç politika sözcüsü Ulla Jelpke, “Federal hükümetin de nihayet açık bir şekilde, Atib’in Bozkurtlarla ilişkili bir örgüt olduğunu kabul etmesinden ilkesel açıdan memnuniyet duyuyorum” dedi.

“Bunun sonucu olarak, bu faşist örgütle dolaylı bile olsa her türlü işbirliği kesilmelidir” ifadesini kullanan Jelpke, Atib’le bağlarını koparmadığı sürece Almanya Müslümanları Merkez Konseyi ile de her türlü işbirliğinin sonlandırılması gerektiğini savundu.

Ulla Jelpke

Ulla Jelpke

Ulla Jelpke ayrıca, Atib üyelerinin, ırkçılık karşıtı etkinliklerde Merkez Konseyi maskesi arkasına saklanarak, federal ve eyalet yönetimlerinin temsilcileri ile yan yana durmalarının da kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı raporunda bir buçuk sayfa yer ayrılan Atib, “Türklüğü yücelten, başta Kürtler ve Yahudiler olmak üzere diğer halkları ve inanç gruplarını aşağılayan” Ülkücü harekete bağlı bir örgüt olarak nitelendiriliyor.

Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri Birliği ise iç istihbarat raporunda yer almasından üzüntü duyduğunu açıklayarak etnik, kültürel ya da dini anlamda her türlü ırkçılığa karşı olduğunu duyurmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.