enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da radikal İslamcı dernek yasaklandı

Almanya’da radikal İslamcı dernek yasaklandı
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Anayasal düzene karşı olduğu ve Şeriat’ı tek meşru yönetim olarak gördüğü belirtilen Cemaat’u Berlin adlı dernek yasaklandı. Derneğin mallarına el konuldu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,epd/TY,JD)ye dayandırdığı habere göre, Berlin ve Brandenburg’da faaliyet gösteren Cemaat’u Berlin adlı selefi örgütlenmesi yasaklandı. Polis Perşembe sabahı derneğe ait 26 noktaya baskın düzenledi. 850 emniyet görevlisinin katıldığı baskınlarda çok sayıda belgeye el kondu.

Berlin Senatosu İçişleri ve Spor Dairesi’nden yapılan açıklamada, Perşembe gününden itibaren söz konusu derneğin tüm faaliyetlerden men edildiği, mal varlıklarına da el konulduğu bildirildi.

Tevhid Berlin adıyla da bilinen selefi yapılanması Cemaat’u Berlin’e yapılan baskınların derneğin kapatılmasına yönelik delil sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Senato, Cemaat‘u Berlin yapılanmasının anayasal düzene ve uluslararası uzlaşı fikrine karşı olduğu, silahlı cihat ve sivillere yönelik saldırıları desteklediği, suikastları meşrulaştıran bir şehitlik kültünü desteklediği ve IŞİD ideolojisini teşvik ettiği gerekçesiyle kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kapatma gerekçesine ek olarak, Cemaat’u Berlin’in anayasanın demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesini reddetmesi de gösterildi. Açıklamada, faaliyetleri yasaklanan oluşumun Şeriat’ın tek meşru yasa olduğu bir düzen istediğine dikkat çekildi.

Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel , “Cemaat’u Berlin ya da diğer adıyla Tevhid Berlin genç ve çok radikal cihatçı bir selefi derneğidir ” dedi. Geisel oluşumun 2017’de yasaklanan Berlin’de faaliyet gösteren Fussilet 33’ü örnek aldığını kaydetti.

“Yasak,diğer  tüm radikal dini yapılanmalara açık bir işarettir” diye konuşan Geisel, “Terörün kökleriyle sürekli olarak mücadele ediyoruz.  Terörün yayıldığı ve sözde İşid’in yüceltildiği alanlara müsamaha göstermiyoruz” dedi.

Kadın ve erkeklerden oluşan dernek üyelerinin düzenli olarak evlerde ve parklarda bir araya gelerek ders işledikleri ve ibadet yaptıkları kaydedildi. Derneğin ideolojik faaliyetlerini ise internet veya el ilanları ile duyurduğu belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.