enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da radikal İslamcı dernek yasaklandı

Almanya’da radikal İslamcı dernek yasaklandı
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Anayasal düzene karşı olduğu ve Şeriat’ı tek meşru yönetim olarak gördüğü belirtilen Cemaat’u Berlin adlı dernek yasaklandı. Derneğin mallarına el konuldu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,epd/TY,JD)ye dayandırdığı habere göre, Berlin ve Brandenburg’da faaliyet gösteren Cemaat’u Berlin adlı selefi örgütlenmesi yasaklandı. Polis Perşembe sabahı derneğe ait 26 noktaya baskın düzenledi. 850 emniyet görevlisinin katıldığı baskınlarda çok sayıda belgeye el kondu.

Berlin Senatosu İçişleri ve Spor Dairesi’nden yapılan açıklamada, Perşembe gününden itibaren söz konusu derneğin tüm faaliyetlerden men edildiği, mal varlıklarına da el konulduğu bildirildi.

Tevhid Berlin adıyla da bilinen selefi yapılanması Cemaat’u Berlin’e yapılan baskınların derneğin kapatılmasına yönelik delil sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Senato, Cemaat‘u Berlin yapılanmasının anayasal düzene ve uluslararası uzlaşı fikrine karşı olduğu, silahlı cihat ve sivillere yönelik saldırıları desteklediği, suikastları meşrulaştıran bir şehitlik kültünü desteklediği ve IŞİD ideolojisini teşvik ettiği gerekçesiyle kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kapatma gerekçesine ek olarak, Cemaat’u Berlin’in anayasanın demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesini reddetmesi de gösterildi. Açıklamada, faaliyetleri yasaklanan oluşumun Şeriat’ın tek meşru yasa olduğu bir düzen istediğine dikkat çekildi.

Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel , “Cemaat’u Berlin ya da diğer adıyla Tevhid Berlin genç ve çok radikal cihatçı bir selefi derneğidir ” dedi. Geisel oluşumun 2017’de yasaklanan Berlin’de faaliyet gösteren Fussilet 33’ü örnek aldığını kaydetti.

“Yasak,diğer  tüm radikal dini yapılanmalara açık bir işarettir” diye konuşan Geisel, “Terörün kökleriyle sürekli olarak mücadele ediyoruz.  Terörün yayıldığı ve sözde İşid’in yüceltildiği alanlara müsamaha göstermiyoruz” dedi.

Kadın ve erkeklerden oluşan dernek üyelerinin düzenli olarak evlerde ve parklarda bir araya gelerek ders işledikleri ve ibadet yaptıkları kaydedildi. Derneğin ideolojik faaliyetlerini ise internet veya el ilanları ile duyurduğu belirtildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.