enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da korona aşısı fazlası oluştu

Almanya’da korona aşısı fazlası oluştu
21.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Henüz birkaç ay önce aşı stokları yetmeyen Almanya, bu kez de fazla aşıları değerlendirme yolları arıyor. Farklı ülkelere aşı bağışlanması planlanıyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa, Reuters / GA, HT)ye dayandırdığı habere göre, aşılamanın yaklaşık altı ay önce başladığı Almanya’da aşı fazlası oluştu. Federal ve eyalet sağlık bakanları toplantısının sonuç bildirgesine göre, ülke genelinde aşı arzının talebin üstüne çıktığı belirtildi.

Alman haber ajansı dpa’nın verdiği bilgiye göre, video konferansla yapılan toplantıda bakanlar aşı merkezleri, muayenehaneler ve işyeri doktorlarına aşı talebinin gerilediğini ifade etti. Ancak bakanlar, aşılama kampanyasının başarılı olabilmesinin de aşılama oranlarının yüksek olmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Almanya’da nüfusun yüzde 46,4’ü çift doz, yüzde 59,9’u ise tek doz aşılandı. Sağlık bakanları toplantısında, ülke genelinde henüz aşı olmaya karar vermemiş kişilere ulaşılmasının önemine dikkat çekildi.

Mobil aşı merkezleri ( Aşı stantları)

Ülke genelinde daha önce de duyurulduğu üzere aşılama kampanyasına hız verilmesi için çalışılıyor. Bu kapsamda pazar yerleri, kilise, süpermarket, kültür ve spor aktivitelerinin yapıldığı alanlar gibi kalabalık yerlerde aşı stantları kuruldu. Aşıların buralara nakledilmesinin de daha esnek hale getirilmesine çalışılıyor.

Aşılamanın başladığı Aralık ayında, yeteri kadar aşı olmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bu nedenle yaş gruplarına göre öncelik sıralaması yapılarak, en yaşlılar, huzur evlerinde kalanlar, risk grubunda olanlar ve sağlık çalışanları gibi meslek gruplarından başlanmıştı. Bakanlar, “Temmuz ayı sonuna kadar tedarik edilecek aşılarla, isteyen her yetişkinin ilk doz aşısını yaptırabileceğini” vurguladı.

Federal Sağlık Bakanlığı şimdi en kısa sürede eyaletlerdeki dağıtım merkezlerinde depolanmış aşıların toplanmasını planlıyor. Halihazırda var olan aşıların nasıl değerlendirileceğinin belirlenmesi de gerekiyor. Berlin’deki konferansta aşıların çöpe atılmasının en aza indirgenmesi gerektiğine dikkat çekilerek, fazla aşıların diğer ülkelere verilmesinin planlandığı belirtildi.

Almanya, ülkede aşılama kampanyasında kullanılmayan ve depolama açısından sorunlu olmayan aşıları AB dışındaki ülkelere bağışlamayı planlıyor. Federal hükümet kısa süre önce 30 milyon doz aşıyı bağışlamak istediğini açıklamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.