enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da kapanma tartışması

Almanya’da kapanma tartışması
07.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçmesi tam kapanma tartışmalarını beraberinde getirdi. Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Laschet, iki üç haftalık tam kapanma uygulanmasını talep etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BÖ,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da koronavirüs vakalarının artması ve 100 bin kişide yeni vaka sayısına işaret eden haftalık insidans değerinin 123’e ulaşması tam kapanma tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV) Başbakanı Armin Laschet, iki-üç hafta sürecek bir “köprü kapanma” uygulanmasını önerdi.

Almanya’nın ikinci kanalı ZDF’te bir programa konuk olan Laschet kısa bir süre içerisinde Almanya’da halkın yüzde 20’sinin, sonrasında da 30’u ve 40’ının aşılanacağının belli olduğunu ifade ederek bilim insanlarının bu süreyi geçirmek için tam kapanma uygulanmasını tavsiye ettiklerini belirtti. Laschet yeni vaka sayısının azalma eğilimi gösterdiğini ancak yoğun bakım ünitelerinde daha fazla sayıda Covid-19 hastasının tedavi edildiğini belirterek “pandeminin tam da bu son aşamasında bir kez daha  kamusal yaşamın yavaşlatılması” ve böylelikle insidans değerinin yeniden 100’ün altına indirilmesi gerektiğini söyledi.

KRV Başbakanı Armin Laschet

KRV Başbakanı Armin Laschet

Laschet, pazartesi günü bir aşı merkezini ziyaretinde de 12 Nisan’da yapılması planlanan federal hükümet-eyalet hükümetleri toplantısının öne çekilmesini talep etmiş ve sert bir tam kapanma uygulamasının bu toplantıda kabul edilmesini istemişti.

Öneriye tepki

Ancak Laschet’in önerileri diğer eyalet yöneticilerinin tepkisini çekti. Berlin’e hükümet eden Belediye Başkanı Michael Müller, Laschet’in dile getirdiği “köprü tam kapanma” uygulamasının ne sürede uygulanacağının ve hangi önlemleri kapsayacağının belli olmadığına işaret ederek “Sayın Laschet’in kafasında birçok konunun netleşmediğini düşünüyorum ve bu nedenle toplantıyı öne çekmenin bir anlamı olmayacağına inanıyorum” dedi.

Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow da “Biz başbakanlar olarak her zaman bir araya gelebiliriz ancak beraber neyi kararlaştıracağımız ve neyi uygulayacağımız önceden masada olmalı” diye konuştu.

Almanya’da salgınla mücadeleden sorumlu yetkili kuruluş Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) verdiği bilgilere göre, yedi günlük 100 bin kişide yeni vaka sayısını ifade eden insidans değeri Almanya genelinde 123’e yükseldi. Bu değer üç hafta önce 83,7 seviyesindeydi.

RKI son 24 saat içinde de 6 bin 885 yeni vakanın kayda geçtiğini duyurdu ancak Paskalya Yortusu’ndan ötürü daha az test yapıldığına dikkat çekti. Almanya’da tıp ve bilim insanları bir süredir enfeksiyon sayısını ve hastaneler üzerindeki baskıyı azaltmak için tam kapanma uygulanmasını talep ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 7 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.