enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da ilk koronavirüs aşısı 101 yaşındaki kadına yapıldı

Almanya’da ilk koronavirüs aşısı 101 yaşındaki kadına yapıldı
28.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da ilk koronavirüs aşısı dün 101 yaşındaki bir kadına yapıldı. Almanya’da ülke tarihinin en büyük aşı kampanyası bugün resmi olarak başladı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Almanya’da ilk koronavirüs aşısı önceki gün Sachsen-Anhalt eyaletindeki bir yaşlı bakım yurdunun sakinlerine ve bakım personeline yapıldı. İlk aşıyı ise bu yurtta kalan 101 yaşındaki Edith Kwoizalla oldu. Ardından bakım yurdunda kalanlardan 40’ı aşılanırken, yaklaşık 40 bakım personelinden 10’u aşı olmak istedi. Almanya’da aşı kampanyası ise resmi olarak 400’den fazla merkezde bugün başlıyor.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, dün yaptığı açıklamada ülke tarihinin en büyük aşı kampanyasına hazır olduklarını söylemiş ve “Aşı merkezleri başlamaya hazır, aşı ekipleri bekliyor” demişti. Almanya’da öncelik 80 yaş üstüne, yaşlı bakım yurtlarında çalışanlara ve yoğun bakım, acil servis gibi birimlerde özellikle risk altında çalışan hastane personeline verilecek. Mart ayı sonuna kadar toplamda yaklaşık 12 milyon doz aşının temin edileceği belirtiliyor. Aşının iki doz yapılması gerektiği için bu miktar 5,5 ila 6 milyon insanın ihtiyacını karşılayabilecek.

Sağlık Bakanı Spahn yaz mevsimine kadar da tüm Alman vatandaşlarına aşı imkanı sunulabileceğini öngördüğünü söyledi. Almanya’da şu anda BioNTech ve Pfizer’in geliştirdiği aşı uygulanıyor. Avrupa İlaç Dairesi’nin 6 Ocak tarihine kadar ABD’li Moderna’nın aşısına izin vermesi halinde bu aşının da temin edilmesi ve uygulanması gündemde.

Almanya’da hükümetin aşılanma önceliği olmayacak

Almanya’da hükümet aşı kampanyasında kendi üyelerine öncelik tanımama ve tüm vatandaşlar gibi sırasını bekleme kararı aldı. Sağlık Bakanı Spahn bu karara ilişkin “Bilinçli olarak özellikle hassas olanlara savunması düşük olanlara aşı imkanı sunmakla başlayacağız dedik” dedi. Spahn “Belli bir anda güveni pekiştirmek bakımından anlamlı hale gelirse her birimiz kendini aşılatmaya hazır” diye konuştu.

Uzmanlara göre pandeminin kontrol altına alınabilmesi için nüfusun yüzde 60 ila 70’inin aşılanmış olması şart. Alman haber ajansı dpa’nın YouGov’a yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasına göre Almanya’da vatandaşların yüzde 65’i aşı yaptırmaya sıcak bakıyor. Ankete katılanların yüzde 32’si olabildiğince çabuk aşı olmak istediğini, yüzde 33’ü aşı olmaya karar verdiğini ancak önce aşının sonuçlarını görmek istediğini, yüzde 19’u aşıya karşı olduğunu, yüzde 16’sı ise kararsız olduğunu söyledi. Ankete katılanların çoğu (yüzde 57) aşının yan etkilerinden endişeli olduğunu belirtirken, üçte birlik bir kesim bu tür endişeler taşımadığını ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.