enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da darbe girişimi davası görülecek

Almanya’da darbe girişimi davası görülecek
24.01.2023
A+
A-

Almanya’da Sağlık Bakanını kaçırma ve hükümeti devirme planı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan sanıkların yargılanmasına başlanacak. Sanıklar terör örgütü kurmakla suçlanıyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAlmanya’da hükümeti devirmeyi ve Sağlık Bakanı Karl Lauterbach‘ı kaçırmayı planladıkları şüphesiyle tutuklanan biri kadın beş kişinin yargılanmasına başlanacak. Sanıklar terör örgütü kurmak ya da üyesi olmak ve federal hükümeti devirme girişiminde bulunmakla suçlanıyor.

Federal Savcılıktan yapılan açıklamada geçen yılın Nisan ve Ekim aylarından bu yana tutuklu olan zanlıların duruşmasının Koblenz Yüksek Bölge Mahkemesi’nde yapılacağı duyuruldu.

Savcılığın iddinamesinde sanıklar, federal hükümete karşı “son derece haince bir girişim hazırlığında olmakla suçlanıyor.

Soruşturma makamı, zanlıların en geç 2022 yılının Ocak ayında, “şiddet yoluyla ve gerektiğinde ölümleri de göze alarak Almanya’da iç savaş benzeri koşulları tetiklemek ve böylece federal hükümet ile parlamenter demokrasiyi devirmek amacıyla bir araya geldiklerini varsayıyor. İddiaya göre grup, Alman İmparatorluğu çizgisinde otoriter bir hükümet sistemini yeniden kurmaya çalışıyor. Bu hedefe ulaşılmak için de ülke çapında uzun süreli elektrik kesintisi ve Sağlık Bakanı’nın kaçırılması gibi eylemleri planladı.

[Karl Lauterbach]

“Bakan kaçırılacak, elektrikler kesilecek”

İddiaya göre sanıklar mobil haberleşme uygulamaları ve yüz yüze gerçekleştirdikleri görüşmelerde bilgi alışverişinde bulundu ve darbe planları için somut hazırlıklar yaptı. Bu bağlamda elektrik şebekelerine sabotaj düzenlenmesi ve Sağlık Bakanının kaçırılmasından sorumlu olanlar da belirlendi. Ayrıca eski Yugoslavya’dan yüklü miktarda silah ve patlayıcı tedarik edilmesinin de planlandığı ileri sürüldü.

Zanlıların dördü 13 Nisan 2022 tarihinde Almanya’nın çeşitli kentlerine düzenlenen operasyonlarla ele geçirildi. Yapılanmanın varlığı ise zanlılardan birinin kendini silah satıcısı olarak tanıtan sivil bir emniyet görevlisi ile silah pazarlığı yapması üzerine ortaya çıktı.

Şüphelilerin bulundukları yerlere düzenlenen operasyonlarda çok sayıda ateşli silah ve mühimmat, nakit para, külçe altın, gümüş sikkeler ve döviz ele geçirildi. Ayrıca yine geçen sene Ekim ayı ortasında da Saksonya eyaletinde düzenlenen operasyonda çetenin beşinci üyesi olduğu ileri sürülen emekli öğretmen Elisabeth K. tutuklandı. K.’nın yapılanmanın başını çektiği iddia ediliyor.

Geçen yıl Aralık ayında güvenlik makamları, İmparatorluk Vatandaşları adlı, Almanya’daki mevcut sistemi yıkarak yerine İmpartoluğun devamı olan bir sistem getirmeye çalışan oluşumun üyesi oldukları iddiasıyla 25 kişiyi tutukladı. Zanlılar arasında aşrı sağcı AfD partisinin eski bir milletvekili ile muvazzaf bir asker de bulunuyor. Söz konusu grubun, Federal Meclis’e saldırı ve Almanya’da geçici bir askeri hükümet kurmayı planladığı iddia ediliyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Ocak 2023]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.