enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da antisemit ve ırkçılara vatandaşlık verilmeyecek

Almanya’da antisemit ve ırkçılara vatandaşlık verilmeyecek
19.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da koalisyon ortakları Yahudilik karşıtı ve ırkçı güdülerle işlenen suçlardan mahkûm olanların Alman vatandaşlığına geçişini engellemek için ilgili yasada değişiklik konusunda uzlaştı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP, KNA/JD, HS)ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da koalisyon ortakları Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), Alman vatandaşlığına geçiş ile ilgili yasada değişiklik yapılması konusunda uzlaşmaya vardı.

Bild gazetesinin haberine göre, Yahudilik karşıtı veya ırkçı güdülerle işlenen suçlardan mahkûm olanlar Alman vatandaşlığına geçemeyecek. Yasada yapılacak yeni düzenleme ile basit suç kategorisinde değerlendirilen antisemit suçlardan hüküm giyenlerin de vatandaşlığa geçmesi mümkün olmayacak.

“Yasanın sertleştirilmesi önemli”

Gazeteye konuyla ilgili açıklama yapan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili içişleri uzmanı Mathias Middelberg, “Gelecekte Yahudilik karşıtlarının ve ırkçıların vatandaşlığa geçişini engellemek için vatandaşlık yasasının bu şekilde sertleştirilmesi önem taşıyor” dedi. Middelberg, antisemit, ırkçı veya yabancı düşmanı güdülerle işlenen suçlardan hüküm giyenlerin Alman vatandaşı olamayacağını söyledi.

Middelberg, Mayıs ayında Almanya’da yaşanan “kabul edilemez Yahudilik karşıtı olaylar” sonucunda bu uzlaşmaya varıldığını da sözlerine ekledi. Middelberg, “İsrail devletinin var olma hakkı Alman devletinin varlık nedeni olduğu için, bunun vatandaşlığa geçiş yasasında da yer alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İsrail ve Hamas arasında Mayıs ayında tırmanan şiddet nedeniyle Almanya’da Yahudilik karşıtı bazı olaylar çıkmıştı. İsrail’i protesto için düzenlenen gösterilerde de antisemit sloganlar atılmış, İsrail bayrakları yakılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Haziran 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.