enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
07:47 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
07:29 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
07:09 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya tedbirleri sertleştirmeye hazırlanıyor

Almanya tedbirleri sertleştirmeye hazırlanıyor
06.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da hızlı bir biçimde yayılan koronavirüsün Omicron varyantına karşı tedbirlerin sertleştirilmesine hazırlanılıyor. Sağlık Bakanı Lauterbach, ilgili tasarıyı Cuma günü sunacağını duyurdu.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Cuma günü yapılacak olan bir sonraki federal ve eyalet hükümetleri toplantısında koronavirüs salgınına karşı daha sert tedbirleri içeren bir taslağı gündeme getirecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lauterbach, söz konusu toplantıda fiziksel teması en aza indirebilmek için önlemlerin artırılacağını dile getirdi.

Alman Yazı İşleri Ağı’na (RND) röportaj veren Lauterbach, “Üzerimize gelen ağır dalgayı karşılayabilmemiz için ne yazık ki sert tedbirler gerekli olacak” dedi. Lauterbach diğer yandan karantina sürelerinin de kısaltılacağını ifade etti.

Almanya’da tespit edilen yeni vaka sayılarında da kayda değer bir artış yaşanıyor. Ülkede salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü, bugün son 24 saat içinde 58 bin 912 yeni vakanın kayıtlara geçtiğini açıkladı. Bu rakam Salı günü yapılan açıklamada 30 bin 561 olarak duyurulmuştu.

Karl Lauterbach Hatırlatma aşısında yeni hedef

Sağlık Bakanı Lauterbach, RND’ye yaptığı açıklamada, halihazırda devam eden hatırlatma aşısı yaptırma kampanyası ile ilgili de yeni bir hedef belirlendiğini dile getirdi.

“Robert Koch Enstitüsü’nün yaptığı modellemeye göre hedefimiz, iki kez aşı olanların yüzde 80’inden fazlasının üçüncü aşıyı da yaptırması. Yani bir başka hesapla halkın yüzde 56’sı” diyen Lauterbach, fiziksel teması önlemek üzere uygulanacak tedbirlerle birlikte bu hatırlatma aşılarının artmasıyla bulaş hızının azalacağını ifade etti.

RKI’nin verdiği bilgilere göre Almanya’da şimdiye kadar toplam nüfusun yüzde 40’ından fazlası, yani 33 milyon 400 bin kişi hatırlatma dozu aşısını oldu. Lauterbach’ın hedef olarak belirlediği yüzde 80’lik orana ulaşabilmek için ise toplamda 47,5 milyon kişinin daha hatırlatma dozu aşısını olması gerekiyor.

Bu arada Alman Çocuk ve Genç Sağlığı Cemiyeti Başkanı Jörg Dötsch, şu ana dek 5-11 yaş arası çocukların yüzde 8,5’inin aşılandığını, ailelerin bu konudaki talebinin “yüksek” olduğunu belirtti.

Aşı zorunluluğu çağrısı

Almanya’da bir süredir devam eden aşı zorunluluğu tartışmasına da değinen Lauterbach, “Aşı zorunluluğu bir an önce gelmek zorunda” dedi. Bakan Lauterbach, 18 yaşından büyüklere aşı olma zorunluluğu getirmeyi öngören bir taslak üzerinde çalıştığını vurguladı.

Karantina süresinin kısaltılması önerisini de yineleyen Bakan, yapılan araştırmalar sonucunda, koronavirüsün Omicron varyantının vücutta yayılma ve virüsü taşıyan kişinin bunu başkasına bulaştırma süresinin diğer varyantlara göre daha kısa olduğunu ortaya koyduğunu belirterek “Risk almadan belli bir dereceye kadar karantina süresini kısaltabiliriz” dedi.

Karantina süresini kısaltmanın artan vaka sayıları ile birlikte personel açığının önüne geçebilmek için de gerekli olduğunu dile getiren Lauterbach, buna örnek olarak hastaneleri, yaşlı bakım evlerini, polisi, itfaiyeyi ve su ile elektrik dağıtımını üstlenen sektörleri gösterdi.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.