enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya tedbirleri sertleştirmeye hazırlanıyor

Almanya tedbirleri sertleştirmeye hazırlanıyor
06.01.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Almanya’da hızlı bir biçimde yayılan koronavirüsün Omicron varyantına karşı tedbirlerin sertleştirilmesine hazırlanılıyor. Sağlık Bakanı Lauterbach, ilgili tasarıyı Cuma günü sunacağını duyurdu.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Cuma günü yapılacak olan bir sonraki federal ve eyalet hükümetleri toplantısında koronavirüs salgınına karşı daha sert tedbirleri içeren bir taslağı gündeme getirecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lauterbach, söz konusu toplantıda fiziksel teması en aza indirebilmek için önlemlerin artırılacağını dile getirdi.

Alman Yazı İşleri Ağı’na (RND) röportaj veren Lauterbach, “Üzerimize gelen ağır dalgayı karşılayabilmemiz için ne yazık ki sert tedbirler gerekli olacak” dedi. Lauterbach diğer yandan karantina sürelerinin de kısaltılacağını ifade etti.

Almanya’da tespit edilen yeni vaka sayılarında da kayda değer bir artış yaşanıyor. Ülkede salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü, bugün son 24 saat içinde 58 bin 912 yeni vakanın kayıtlara geçtiğini açıkladı. Bu rakam Salı günü yapılan açıklamada 30 bin 561 olarak duyurulmuştu.

Karl Lauterbach Hatırlatma aşısında yeni hedef

Sağlık Bakanı Lauterbach, RND’ye yaptığı açıklamada, halihazırda devam eden hatırlatma aşısı yaptırma kampanyası ile ilgili de yeni bir hedef belirlendiğini dile getirdi.

“Robert Koch Enstitüsü’nün yaptığı modellemeye göre hedefimiz, iki kez aşı olanların yüzde 80’inden fazlasının üçüncü aşıyı da yaptırması. Yani bir başka hesapla halkın yüzde 56’sı” diyen Lauterbach, fiziksel teması önlemek üzere uygulanacak tedbirlerle birlikte bu hatırlatma aşılarının artmasıyla bulaş hızının azalacağını ifade etti.

RKI’nin verdiği bilgilere göre Almanya’da şimdiye kadar toplam nüfusun yüzde 40’ından fazlası, yani 33 milyon 400 bin kişi hatırlatma dozu aşısını oldu. Lauterbach’ın hedef olarak belirlediği yüzde 80’lik orana ulaşabilmek için ise toplamda 47,5 milyon kişinin daha hatırlatma dozu aşısını olması gerekiyor.

Bu arada Alman Çocuk ve Genç Sağlığı Cemiyeti Başkanı Jörg Dötsch, şu ana dek 5-11 yaş arası çocukların yüzde 8,5’inin aşılandığını, ailelerin bu konudaki talebinin “yüksek” olduğunu belirtti.

Aşı zorunluluğu çağrısı

Almanya’da bir süredir devam eden aşı zorunluluğu tartışmasına da değinen Lauterbach, “Aşı zorunluluğu bir an önce gelmek zorunda” dedi. Bakan Lauterbach, 18 yaşından büyüklere aşı olma zorunluluğu getirmeyi öngören bir taslak üzerinde çalıştığını vurguladı.

Karantina süresinin kısaltılması önerisini de yineleyen Bakan, yapılan araştırmalar sonucunda, koronavirüsün Omicron varyantının vücutta yayılma ve virüsü taşıyan kişinin bunu başkasına bulaştırma süresinin diğer varyantlara göre daha kısa olduğunu ortaya koyduğunu belirterek “Risk almadan belli bir dereceye kadar karantina süresini kısaltabiliriz” dedi.

Karantina süresini kısaltmanın artan vaka sayıları ile birlikte personel açığının önüne geçebilmek için de gerekli olduğunu dile getiren Lauterbach, buna örnek olarak hastaneleri, yaşlı bakım evlerini, polisi, itfaiyeyi ve su ile elektrik dağıtımını üstlenen sektörleri gösterdi.

EK Kaynaklar *AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.