enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya seçimleri: Anketlerde SPD birinci sırayı koruyor

Almanya seçimleri: Anketlerde SPD birinci sırayı koruyor
17.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da 26 Eylül seçimleri öncesinde açıklanan son anket, Sosyal Demokratların yüzde 25, Hristiyan Birlik partilerinin yüzde 20 oy oranına sahip olduğunu ortaya koydu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/HS,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da seçimlere bir buçuk hafta kala yapılan son anket, parti oylarında büyük değişimler yaşanmadığını ortaya koydu. İktidardaki Büyük Koalisyonu oluşturan Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) bir önceki haftaya göre birer puan kaybederken aralarındaki oy farkı sabit kaldı.

Kamuoyu araştırma şirketi YouGov’un 9-14 Eylül tarihleri arasında bin 816 vatandaşla yaptığı ankete göre SPD yüzde 25’lik oy potansiyeliyle birinci parti olurken Birlik partilerinin oy oranı yüzde 20 çıktı.

Deutschland | Bundestagswahl | TV-Triell der Kanzlerkandidaten | Scholz

SPD’nin Başbakan adayı Olaf Scholz

Altı seçmenden biri kararsız

Ankete göre Yeşiller’in oy oranı yüzde 15 ile sabit kalırken sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) oy oranı bir puanlık düşüşle yüzde 11 olarak kaydedildi. Liberal Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 10’luk oy oranını korudu, Sol Parti’nin oy oranı ise iki puanlık artışla yüzde 8’e yükseldi. Altı seçmenden birinin ise seçimlerde kullanacağı oy ile ilgili henüz karar vermediği ortaya çıktı.

Nürnberg, Bayern | Armin Laschet beim CSU Parteitag

Hristiyan Birlik partilerinin Başbakan adayı Armin Laschet

Almanya’da yıllardır birinci siyasi güç konumundaki Birlik partileri geçen haftalarda kan kaybına uğramış, bu hafta içinde açıklanan diğer anketlerde de SPD yüzde 25-26’lık oy oranıyla birinci sırada yer almıştı. Diğer anketlerde de Birlik partileri yüzde 20,5-23, Yeşiller ise yüzde 15-17 oy aralığında kalmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.