enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
11:44 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:12 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
07:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
07:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
07:31 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
07:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
07:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
07:16 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
07:00 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya, Putin’in Kuzey Akım 2’den doğal gaz sevkiyatına başlama teklifini reddetti

Almanya, Putin’in Kuzey Akım 2’den doğal gaz sevkiyatına başlama teklifini reddetti
13.10.2022
A+
A-

Almanya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Akım 2 boru hattı üzerinden Avrupa’ya gaz sevkiyatını yeniden başlatma teklifini reddetti. 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Rusya’nın Kuzey Akım 1’den doğal gaz sevkiyatını durdurmasını siyasi oyun olarak tanımlayan Alman hükümeti, Kuzey Akım 2 üzerinden sevkiyatın neden daha güvenli olabileceğine dair soru işaretini dile getirdi.

Alman hükümet sözcüsü Christiane Hoffmann “Her iki boru hattına yönelik sabotaj ihtimalinden bağımsız olarak, Rusya’nın artık güvenilir bir enerji tedarikçisi olmadığını gördük. Kuzey Akım 1’deki hasardan önce de doğal gaz akışı yoktu. Bu nedenle bize göre bunun değiştiğine inanmamız için bir sebep yok” diye konuştu.

Başkent Berlin’de düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hoffmann Putin’in önerisi için “İyi denemeydi” dedi, ve Kuzey Akım 2’nin kullanımını reddettiklerinin altını çizdi.

Almanya, Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgali öncesinde Ukrayna’nın doğusunda bağımsızlığını ilan  Luhansk ve Donetsk bölgelerinin tanımasının ardından Rus gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattının lisans sürecini durdurmuştu.

Putin ne teklif etti?

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik saldırıların “terör eylemi” olduğunu dile getiren Putin bu saldırıların arkasında Rusya’nın Avrupa Birliği ile ilişkilerini koparmak isteyenlerin olduğuna işaret etmiş ve Kuzey Akım 2’de sağlam kalan hat üzerinden Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı gerçekleştirebileceklerini kaydetmişti.

Putin, Rus Enerji Haftası kapsamında Moskova’da yapılan bir etkinlikteki konuşmasında ayrıca, Baltık Denizi’nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimlerin Karadeniz’e yönlendirebileceği ve böylece, Avrupa’ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynakları için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulabileceğini ifade etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.