enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya hükümeti: Okulların kapatılması şarttı

Almanya hükümeti: Okulların kapatılması şarttı
11.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da federal hükümet, koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin sertleştirilmesi kapsamında alınan, okul ve çocuk yuvalarının kapalı tutulma kararını savunarak, bunun “kesinlikle şart” olduğunu ancak mümkün olan en kısa zamanda buralardaki eğitim faaliyetlerinin yeniden başlatılacağını ifade etti.

Ulrike Demmer (TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Başkent Berlin’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan federal hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer, okulların ve yuvaların kapalı olmasının aileler için büyük bir yük anlamına geldiğinin farkında olduklarını, ancak “yüksek enfeksiyon sayıları nedeniyle hükümetin elinde başka bir çare olmadığını” dile getirdi.

Demmer, bunun dışında atılacak her adımın, öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitmenlerin sağlığı açısından sorumsuzluk olacağını da sözlerine ekledi.

Salı günü Başbakan Angela Merkel liderliğinde bir araya gelen federal hükümetin aldığı tedbirleri sertleştirme kararının özellikle çocukları ağır bir biçimde etkilediğini vurgulayan Demmer, “Bu önlemler olumlu sonuç vermeye başladığında, bundan ilk yararlanacak olanlar da çocuklar olmalı” dedi.

Ailelere maddi destek

Hükümetin aldığı kararlar uyarınca Almanya çapında okullar ve çocuk yuvaları, Ocak ayı boyunca, son sınıflara giden ve diploma alacak olan öürencilere uygulanacak istisnalar dışında kapalı tutulacak. Bunun karşılığında devlet ailelere, çocukların hastalıklarında bakımı için fazladan 10 gün çocuk hastalık parası talep etme hakkı tanıyacak. Bu hak, çocuğunu yalnız başına yetiştiren ebeveynler için 20 gün olarak saptandı. Söz konusu hakkın sadece, okul ve yuvaların kapalı olmasından dolayı çocuklarına bakım yeri bulamayan veliler için geçerli olacağı belirtiliyor.

Ulrike Demmer, şu an en önemli konunun fiziksel teması en aza indirmek olduğunu ve bulaş zincirinin yeniden takip edilebilir hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ocak 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.