enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aliyev’den Ermenistan’a şartlı çağrı

Aliyev’den Ermenistan’a şartlı çağrı
23.04.2022
A+
A-

BAKÜ, ERİVAN – TÜHA HABER / Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, barış anlaşması için Ermenistan’a şartlı çağrıda bulundu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın cevabı gecikmedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! « Köroğlu Gazetesi | BoluAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’la gerçekleştirilmesi hedeflenen barış müzakereleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları İnterfaks haber ajansı tarafından duyurulan Aliyev, barış anlaşması imzalanması amacıyla yakın gelecekte masaya oturulması için Erivan’a çağrıda bulundu ancak Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik toprak taleplerinden vazgeçmesini şart koştu.

Azerbaycan’ın ortaya koyduğu ilkelerin Ermenistan tarafından kabul edilmesi hâlinde iki ülkenin kısa süre içinde bir anlaşmaya varabileceğini belirten Aliyev, “Ermenistan, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü resmen tanımalı” dedi. Aliyev ayrıca, Ermenistan’ın hiçbir şekilde Azerbaycan’a karşı toprak talebinde bulunmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Aliyev aksi takdirde Azerbaycan’ın da “Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanımayacağını ve bunu resmen ilan edeceğini” belirtti.

Paşinyan’dan yanıt

Aliyev’in açıklamalarının ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’la Dağlık Karabağ’daki Ermenilerin “arkasından” hiçbir barış anlaşması imzalamayacağını duyurdu.

Ermenistan parlamentosunda konuşan ve sözleri RIA haber ajansınca aktarılan Paşinyan, “kamuoyunda etraflıca tartışılmadan” herhangi bir belgeyi imzalamaya yanaşmayacağını vurguladı.

Görüşüne başvuracakları kesim içinde “Dağlık Karabağ’daki toplumun tüm katmanlarının” da bulunduğunu söyleyen Ermenistan Başbakanı “Bu, Dağlık Karabağ’ın kaderine insanların arkasından karar verilemeyeceğinin demir gibi sağlam bir garantisidir” ifadesini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020 yılında Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle yaşanan altı haftalık savaşta 6 bin 500’ten fazla insan hayatını kaybetti. Moskova’nın arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşması sonucunda Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın kontrolündeki toprakların önemli bir bölümünü geri alırken Rusya da bölgeye barış gücü konuşlandırmıştı.

Üstün çıktığı savaşta 1991 ile 1994 yılları arasında kaybettiği toprakları geri alan Azerbaycan, müzakere masasında eli daha güçlü olan taraf olarak görülüyor. Ancak taraflar arasındaki sınırların çizilmesi dâhil birçok sorunun hâlen çözüme kavuşmaması, müzakerelerin bir hayli zorlu geçeceğine işaret ediyor.

EK Kaynaklar *DW,rtr

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.