enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:31 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
12:36 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alanya Belediyesi’nin, ilk kez Avokado Temalı ‘Tropikal Meyve Festivali’

Alanya Belediyesi’nin, ilk kez Avokado Temalı ‘Tropikal Meyve Festivali’
14.10.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’deki Antalya’ya bağlı önemli bir turizm ilçesi olan Alanya Belediye tarafından, yıl boyunca düzenlenen etkinlik ve festival programlarına bir yenisini daha ekleyerek bu sene ilk kez Avokado TemalıTropikal Meyve Festivalidüzenliyor.

Antalya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Alanya turizm ekonomisine tarım ve gastronomi unsurlarını eklemek için yaptığı çalışmalarla göz dolduran Alanya Belediyesi, şehrin marka değerine pozitif katkı sağlayacak yeni konsepti ile Alanya’nın tropikal meyvelerini ve mutfaklarda kullanım alanlarını 21-22-23 Ekim 2022 tarihlerinde bu festival ile buluşturmayı planlıyor.

AVOKADO TEMALI TROPİKAL MEYVE FESTİVALİ YAKLAŞIYOR

ANA TEMA AVOKADO OLACAK

Türkiye’nin tropikal meyve cenneti olan Alanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin ve üreticilerin yer alacağı festival, bu sene ilk kez ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olup avokadonun yetiştiriciliğinden işlenmesine ve gastronomi, hediyelik, kozmetik alanında kullanımına kadar pek çok sektörü de bir araya getirecek.

[Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel]

BAŞKAN YÜCEL; “YEPYENİ BİR KONSEPT”

Festival ile ilgili açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya, kent kimliği ve bilincine sahip kurumları ve sakinleri ile birçok öncü çalışmaya imza atmış büyük bir şehir. Turizmin başkenti Alanya aynı zamanda tropikal ürünleri, tarımı ve gastronomisi ile tanınmayı kesinlikle hak ediyor. Bizler de tarım ve gastronomiyi bir potada eriterek yepyeni bir konsept ile ‘Tropikal Meyve Festivali’ düzenliyor ve Alanya’nın önemli ürünlerine dikkat çekmeyi, mutfaklarda kullanım alanlarını genişletmeyi ve üreticilerimizi desteklemeyi hedefliyoruz. 21-22-23 Ekim 2022 tarihlerinde ‘Avokado’ temasıyla düzenlenecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyorum.” dedi.

alanya-turizm-ve-sanat-festivali,--003.jpg

GASTROMUTFAK SAHNESİNDE ÜNLÜLER VE GÖSTERİLER

Festival alanında 3 gün boyunca, kurulacak Gastro Mutfak sahnesinde gün boyu ünlü şeflerin avokadolu lezzetler hazırlayıp tarifler vereceği atölyelerin yanı sıra, özellikle alanında uzman konuşmacıların katılımıyla avokadonun yetiştiriciliği, beslenmedeki önemi, sağlığa katkıları ve kozmetik alanındaki uygulamalarının aktarılacağı etkinlikler düzenlenecek. Festival boyunca eğlencenin de alanda hakim olduğu etkinlik akşamları da ünlü isimlerin sahne aldığı müzik ziyafetine dönecek.

Avokadonun ve Alanya’nın tropikal meyvelerinin her yönüyle bir bütün olarak değerlendirileceği ve tanıtılacağı festival süresince farklı yarışmalar da düzenlenecek.

Avokado Çeşitleri | Ailemin Bahçesi

Alanya Ziraat Odası ve Avokadocular Birliği işbirliği ile düzenlenecek olan  ‘En Güzel Avokado Bahçesi’ ve ‘En Ağır Avokado’  yarışmaları bölgemizdeki tüm çiftçilerin rekabetine sahne olacak.  Alın terini toprak ile buluşturan Alanyalı çiftçilerin yer alacağı yarışmaya katılım ücretsiz olup, başvurular Alanya Belediyesine şahsen yapılacaktır.

Veysel kavrayan - independentastonservicing.co.uk

Gazeteci * Veysel KAVRAYAN

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.