enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:20
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:53 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:35 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
13:22 TÜİK açıkladı: Trafikte araç sayısı rekor artışla 205 bin arttı Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 32 milyonu geçti
12:56 Hatay Sörf Merkezi’nin ilham verici hikâyesi, “Hayatın Çizgisi” belgeseliyle beyaz perdede hayat buldu
10:19 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla’nın Dalaman Çayı’nın Aydın’a tahsisi ortalığı ayağa kaldırdı…
07:44 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli ve MHP’nin, “yeni yüzyılın terörsüz Türkiye’si” vizyonuyla çerçeveleyip başlattığı anayasa süreci” 
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afet Bilinci Eğitimi Alan Kişi Sayısı 1 Milyonu Geçti

Afet Bilinci Eğitimi Alan Kişi Sayısı 1 Milyonu Geçti
07.03.2021
A+
A-

UHA HABER / 2013’te başlatılan Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamındaki eğitimler aralıksız devam ediyor.
Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yeri ve Afete Hazır Gençler isimlerinde alt kategorilere ayrılan proje kapsamında, 2020 sonu itibarıyla 14 milyon kişi, Afet Bilinci Eğitimi aldı.
Bakan Süleyman Soylu’nun, 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan ettiklerini açıklamasının ardından eğitimlere hız verildi.
Bu yıl sonu itibarıyla 51 milyon kişiye Afet Bilinci Eğitimi verilmesinin hedeflendiği çalışmalar kapsamında, 1 Ocak 2021’den bugüne kadar 1.036.937 kişi bu eğitimi aldı.Afetlerle İlgili Her Şey İnternet Sitesinde
Afetlerle ilgili her türlü bilgi ve görsele, hazirol.gov.tr internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Vatandaşlar, internet sitesindeki 71 dakikalık Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi videosunu izleyerek eğitim alabiliyor.
Videoda; deprem, sel-taşkın, heyelan başta olmak üzere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler infografiklerle desteklenerek ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
Eğitimlerle vatandaşlarımızın yaşanılan bir afetin ardından, ilk 6 saate hazırlıklı hale getirilmesinin yanı sıra toplumda afet farkındalığının oluşturulması amaçlanıyor.
Bakanlıklarla İş Birliği Yapıldı
Bakanlığımız, afet eğitimlerinin planlanan sürede hedeflenen sayı kadar kişiye verilebilmesi amacıyla diğer bakanlıklarla da iş birliği yaptı.
Bu kapsamda, Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokoller imzalandı.
Ayrıca AFAD da, ASELSAN ve HAVELSAN gibi kurumların yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Afet Farkındalık Eğitimleri İş Birliği Protokolü imzaladı.
Protokoller kapsamında Bakanlık, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının çalışanlarına da afet eğitimleri veriliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.