enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:00 Yaz tatilinde çocuklara kültürel bir yolculuk: Tikutu’nun masal dünyası her yerde yanınızda  
12:48 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Günay Uslu’nun ev sahipliğinde Amsterdam The College Hotel’deydi…
12:10 Girişimcilik Vakfı Fellow ve Challenger Programlarına başvurular için son tarih: 29 Haziran
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusu

Abdurrahman Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusu
12.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yazar Abdurrahman Dilipak’ın AK Partili kadınlara yönelik hakaret içeren sözleri yargıya taşındı. Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunuldu, 500 bin liralık tazminat davası açıldı.

Yazar Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan AK Partili kadınları hedef aldığı köşe yazısında, hakaret içerikli sözler kullandı.

Dilipak’ın sözleri AK Parti Kadın Kolları tarafından yargıya taşındı. Dilipak hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunuldu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam suç duyurusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hukuki takip için dava açıldığını belirten Çam, “Bununla birlikte eş zamanlı olarak Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız ve 81 ildeki başkanlıklarımız ile birlikte söz konusu gazeteci hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuştur.” dedi.

Kadınların iffetine ve namusuna yönelik hiçbir hakaretin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Çam, “Partimizin tüm kadınlarına yönelik yaptığı çirkin yakıştırmalar, ağır hakaret ve saldırgan ifadeleriyle suç işlemiştir. Bizler dışarıdakilerle mücadele ettiğimiz gibi içerideymiş gibi görünenlerle de mücadelemize aynen devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Lütfiye Selva Çam, Abdurrahman Dilipak hakkında 500 bin liralık tazminat davası açıldığını da belirtti.

AK Parti Genel Merkezi ve Kadın Kollarının ayrı ayrı yaptığı suç duyurularında Dilipak’ın “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından yargılanması talep edildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.